Elküldve:
2010.06.15 04:55:33 Hozzászólás sorszáma a témában: 301 Hozzászólás témája:
Tomiko írta:
Ezzel az emberrel szakíts meg minden kapcsolatot azonnal. Ami sok az sok.
Hamarosan felteszem a tobbi kepet is. A nyilt nap erdekessege, hogy csupan 10 evente van, iden volt 40 eves a gyar. Szoval legkozelebb 10 ev mulva lesz ismet ilyen kaliberu nyilt nap, amikor meg a gyartosorra is beengednek, es lokharitok helyett frizbiket gyartanak a gepek, a tobbi gep meg demo modban fut. A baratom annyit fenykepezett, es videozott, hogy feltettek neki a kerdest, nem ipari kem-e. _________________
Kerüld a csokoládét! Összemegy tőle a ruhád!
Gyári alkatrészek! - Minden, ami Ford... Ford Focus RS 2009 képek (lányos)
Régebb óta olvasgatom a honlapot (Ford és Focus mániásként) és gondoltam már itt az ideje, hogy bejelentkezzek mivel két hete (1 év álmodozás után) büszke tulajdonosa vagyok egy RS-nek.
Most 800km van benne, és óvatosan vezetem természetesen, bár párszor már megremegett a jobb talpam....
Szokni kell a járgányt, az egyszer biztos...De valami fantasztikus...
Ha valakinek van tanácsa arra, hogy hogyan kell (kell-e) bejáratni ezt a masinát, annak nagyon örülnék.
Régebb óta olvasgatom a honlapot (Ford és Focus mániásként) és gondoltam már itt az ideje, hogy bejelentkezzek mivel két hete (1 év álmodozás után) büszke tulajdonosa vagyok egy RS-nek.
Most 800km van benne, és óvatosan vezetem természetesen, bár párszor már megremegett a jobb talpam....
Szokni kell a járgányt, az egyszer biztos...De valami fantasztikus...
Ha valakinek van tanácsa arra, hogy hogyan kell (kell-e) bejáratni ezt a masinát, annak nagyon örülnék.
Üdv mindenkinek és köszi a tanácsot.
MMRS
Üdvözöllek a háromszáz felettiek klubjában !
Én véleményem szerint ezeknél a gépeknél nincs szükség bejáratásra. Ezek bírják a megterhelést, hiszen egy elsportoló tulaja lettél
Persze az alapos melegítés és hűtés nagyon fontos.....
Na meg persze a gyár által megadott 20 ezres olajcserét is soknak tartom....
Én 1000km-nél is cseréltettem és aztán 10 000-ként megteszem. Mert megérdemli ......
Remélem Neked is sok boldog percet okoz a gép , ahogyan Nekem és sok márkatársunknak is!
Üdv mindenkinek és köszi a tanácsot.
MMRS
Először is gratula a géphez és üdv a forumon!
A "bejáratásról" megoszlanak a vélemények mindehol, de szerintem a "szokásos" dolgokat vedd figyelembe!Az első 1500-2500 kilóméteren nyugisan közlekedj vele, semmi padlógáz, váltogass sűrűn sebességet, ne erőltesd a mocit, aztán olajcsere és lehet szépen fokozni a teljesítményt!
Ja igen, figyelj oda az olajhőmérsékletre..... _________________ Nem narancssárga,de ST
Köszönöm a tanácsokat. Azóta már kb 1300km-nél járok, 2000-re tervezek egy olajcserét és a kocsi átnézetését.
Amit meg akarok nézetni, az a klasszikus ajtó-keret-gumi nyikorgás, parkolásnál, egyenetlen úton.. Ezen már tudtam wd40-nel segíteni, de meg akarom nézetni, hgy jól van-e beállítva az ajtó maga.
Amit még nem tudok az a következő:
A vezetési beállítások: Sport, Standard, Komfort milyen tulajdonságkat állítanak? Mikor melyiket célszerű használni?
Amit észre vettem, hogy Sport beállításban a kormány sokkal nehezebb és talán precízebb (szervó gondolom kisebb) és alapjáraton valami fantasztikusan szuszog, sípol a motor, ami nagyon tetszik... Talán a lengéscsillapítók is mások mint más beállításnál de ezt nehezebb megítélnem. Mi van még ami módosul ebben a beállításban?
A Standard és Komfort beállítás közötti különbségeket még annyira nem vettem észre.
Köszönöm a tanácsokat. Azóta már kb 1300km-nél járok, 2000-re tervezek egy olajcserét és a kocsi átnézetését.
Amit meg akarok nézetni, az a klasszikus ajtó-keret-gumi nyikorgás, parkolásnál, egyenetlen úton.. Ezen már tudtam wd40-nel segíteni, de meg akarom nézetni, hgy jól van-e beállítva az ajtó maga.
Amit még nem tudok az a következő:
A vezetési beállítások: Sport, Standard, Komfort milyen tulajdonságkat állítanak? Mikor melyiket célszerű használni?
Üdv
MMRS
Szia!
A beállítások csak a kormányrásegítést állítják semmi mást......
Ez az ajtónyikorgás sajnos focusbetegség, de azért érdemes megpróbálni, hátha tudnak rajta állítani.....
Az olajcserével nem érdemes spórolni, én tizezrenként cserélem, ezen ne múljon semmi.....
Olvashatnál, mielőtt linkelsz
(Mézi kollega már betette ugyanezt ide ) _________________ "Ott a totózó, szólt poroltót toló Tóth Ottó, holott ott lottózó volt ottan."
Olvashatnál, mielőtt linkelsz
(Mézi kollega már betette ugyanezt ide )
Speciális tárgyánál fogva a link ide való. Áttehetted volna ide, mielőtt belinkelem én is. _________________ 2.0 TDCi Titanium
"Ha azt gondolod,képes vagy rá,vagy ha azt,hogy nem,mindenképpen igazad van."
/Ford/
Úgy tűnik alakul a bejáratás...ma jöttem hazafelé a mosás után, kicsit lelassultam kb 40km/h-ra... persze, hogy odataposhassak 2-esben...és valahogy úgy húzott, de leginkább olyan hangja volt, hogy csak néztem...
Úgy tűnik alakul a bejáratás...ma jöttem hazafelé a mosás után, kicsit lelassultam kb 40km/h-ra... persze, hogy odataposhassak 2-esben...és valahogy úgy húzott, de leginkább olyan hangja volt, hogy csak néztem...
Mint a youtube-os videókban...
Vagy csak jól kaptam el a nyomatékgörbét....
Emberek, hogy hogy szólt ez a gép......huhhh....
Jéééézussss....
Őrületes ez a gép....
Ez az adrenalinbomba mindig jelentkezni fog.. Kicsit irigyellek.. 2.5 T szép hangja van ha "falazzák".. _________________ Méregzsák
Eddig is volt adrenalin bomba, pl elvittem az első hétvégén Édesapám egy körre itt a szomszég hegyekbe, meg néha kisebb rövid távú előzéseknél, meg autópályán amikor belassult a forgalom és utána kinyilt vagy 400m előttem és eltűnt mindenki a tükörben, stb...
Igazi adreanalin feeling volt...utána kicsit megremegtem...bevallom.
De talán most volt az, hogy már kicsit megszoktam az autót, az erejét, meg a kis torque-steert...és be is járatódott...,és odaléptem 2-esben és úgy elindult mint az ŐRÜLT, BRUTÁLIS VADÁLLAT, és olyan hangja volt és rezonanciája volt, hogy letépte az út melletti napraforgókat!!!!
Húúúú.....EMBEREK!!!
Ez valami hihetetlen...
Elnézést ha túl érzelgős vagyok! Nehéz kihasználni az autót, pláne itt, de minden pillanat amit benne töltök kemény tanulás egyrészt, másrészt tömény ÉLVEZET!!!
Anyuval elmegyünk bevásárolni a babával, sétálunk a boltban, baba a babakocsiban, ránézek Anyura, és megtolom a babakocsit, kiaadva a kocsi etalon-hangját, hogy: brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Eddig is volt adrenalin bomba, pl elvittem az első hétvégén Édesapám egy körre itt a szomszég hegyekbe, meg néha kisebb rövid távú előzéseknél, meg autópályán amikor belassult a forgalom és utána kinyilt vagy 400m előttem és eltűnt mindenki a tükörben, stb...
De talán most volt az, hogy már kicsit megszoktam az autót, az erejét, meg a kis torque-steert...és be is járatódott...,és odaléptem 2-esben és úgy elindult mint az ŐRÜLT, BRUTÁLIS VADÁLLAT, és olyan hangja volt és rezonanciája volt, hogy letépte az út melletti napraforgókat!!!!
Húúúú.....EMBEREK!!!
Ez valami hihetetlen...
Elnézést ha túl érzelgős vagyok! Nehéz kihasználni az autót, pláne itt, de minden pillanat amit benne töltök kemény tanulás egyrészt, másrészt tömény ÉLVEZET!!!
Anyuval elmegyünk bevásárolni a babával, sétálunk a boltban, baba a babakocsiban, ránézek Anyura, és megtolom a babakocsit, kiaadva a kocsi etalon-hangját, hogy: brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Remélem értitek
Üdv
MMRS
Teljesen egyet értek Veled, de azt még hozzátenném ,hogy a lassulása és a kanyar sebessége is legalább ennyire elképesztő!
Bár ennek következménye képen Nekem 5000km után az első gumikat hátulra kellett rakjam mert már 50%-os ra koptak úgyhogy kb 10000-nél 4 gumi csere.... _________________ RS : A legenda visszatért !!!
Húúúú.....EMBEREK!!!
Ez valami hihetetlen...
Remélem értitek
Üdv
MMRS
Teljesen egyet értek Veled, de azt még hozzátenném ,hogy a lassulása és a kanyar sebessége is legalább ennyire elképesztő!
Bár ennek következménye képen Nekem 5000km után az első gumikat hátulra kellett rakjam mert már 50%-os ra koptak úgyhogy kb 10000-nél 4 gumi csere....
Elküldve:
2010.08.13 19:56:14 Hozzászólás sorszáma a témában: 320 Hozzászólás témája: A legenda nem visszatért, hanem megérkezett! :-)
Nagy igazság amit mondasz...
A lassulásra is a héten lettem figyelmes. Átültem a családi focus-ba (mint mondtam Fordmániás vagyok... Elmentem a boltba, és a kereszteződésnél arra lettem figyelmes, hogy taposom a féket és majdnem nekimentem az előttem lévőnek...jujjjj...igen, máshoz szoktam...
A kanyarsebességben is: csak bemegyek a nagyobb körforgalomba, odalépek, és a kocsi csak megy...minden gond nélkül...meg fel a hegynek is...visszakapcsolok, kanyarodok és a kocsi megy...és megy mindenféle csúszás, orr-tolás, stb nélkül...és az az érzésem, hogy ha 2x olyan gyorsan mennék is, akkor is ugyanez lenne...elég magabiztossá tudja tenni az embert az RS.
A Top Gear-nek van egy jó videója a youtube-on (ajaj hányszor megnéztem, mig el nem döntöttem, hogy megveszem a kocsit...) ahol látni, hogy jó nagy sebességnél is simán veszi a kanyart...
RS305. Nálad mi volt a legnehezebb élmény, vagy a legnagyobb tanulnivaló?
Elküldve:
2010.08.13 20:12:09 Hozzászólás sorszáma a témában: 321 Hozzászólás témája: Re: A legenda nem visszatért, hanem megérkezett! :-)
MMRS írta:
Nagy igazság amit mondasz...
A lassulásra is a héten lettem figyelmes. Átültem a családi focus-ba (mint mondtam Fordmániás vagyok... Elmentem a boltba, és a kereszteződésnél arra lettem figyelmes, hogy taposom a féket és majdnem nekimentem az előttem lévőnek...jujjjj...igen, máshoz szoktam...
A kanyarsebességben is: csak bemegyek a nagyobb körforgalomba, odalépek, és a kocsi csak megy...minden gond nélkül...meg fel a hegynek is...visszakapcsolok, kanyarodok és a kocsi megy...és megy mindenféle csúszás, orr-tolás, stb nélkül...és az az érzésem, hogy ha 2x olyan gyorsan mennék is, akkor is ugyanez lenne...elég magabiztossá tudja tenni az embert az RS.
A Top Gear-nek van egy jó videója a youtube-on (ajaj hányszor megnéztem, mig el nem döntöttem, hogy megveszem a kocsit...) ahol látni, hogy jó nagy sebességnél is simán veszi a kanyart...
RS305. Nálad mi volt a legnehezebb élmény, vagy a legnagyobb tanulnivaló?
MMRS
Legnehezebb megállni azt,hogy ne nyomjam állandóan tövig a gázt az mindig nagyon állat érzés és nem lehet betelni vele.....
A tanulni való talán az utol ért autók szokatlanul "kis" sebessége(a nagy különbség) _________________ RS : A legenda visszatért !!!
Elküldve:
2010.08.13 20:19:11 Hozzászólás sorszáma a témában: 322 Hozzászólás témája: Re: A legenda nem visszatért, hanem megérkezett! :-)
Legnehezebb megállni azt,hogy ne nyomjam állandóan tövig a gázt az mindig nagyon állat érzés és nem lehet betelni vele.....
A tanulni való talán az utol ért autók szokatlanul "kis" sebessége(a nagy különbség) [/quote]
Igen...egyetértek.
Nehéz megállni, hogy ne nyomjam neki. Nem kéne elvesziteni a jogsit e mellett a gép mellett.
A másik is jogos...Elég nagy önbizalmat ad az RS. Nyugodtan megyek bele bármilyen (azért jól megfigyelt) előzésbe...és elég könnyen felveszi az ember a sebességet egy besorolásnál az autópályán...ezt élvezem a legjobban... bár kulturáltan csinálnom, mégis mindig kihúzodnak előlem és mögülem is...
Elküldve:
2010.08.13 20:43:51 Hozzászólás sorszáma a témában: 323 Hozzászólás témája: Re: A legenda nem visszatért, hanem megérkezett! :-)
Nálunk is van még másik focus a családban (több is) és más egyéb ford tipusok , de ez más....
Minden egyes megtett kiló méterről hosszasan tudnék beszélni.....
Talán ez már betegség ???
Lehet...De nagyon jóóóó !
Nehéz megszokni , hogy állandóan újjal mutogatnak az utcán , mindenki szeretne beülni mellém egy próbakörre és hogy mindenki mindig kíváncsi , hogy "Mit tud"????
Viszont szerintem mindenképpen csak második autónak való..... _________________ RS : A legenda visszatért !!!
Bér mióta megkaptam minden nap vele megyek dolgozni.... bejáratás cimszó alatt....haha
Azóta is járatom...minden nap. A cégautóm meg benn áll a helyén a cég garázsában...ehehehehehe
Azért ahogy nézem a videód, tényleg nem sz@roztál a bejáratással ))))))
Nagyon szép hangja van a tiednek is...és kék...mint az enyém...mmm
Hehe
Mikor vetted, mennyi van már benne?
MMRS
Az enyém 2009.10 forgalomba helyezésű. Bár télen nem sokat használtam és nyáron is csak szép időben megyek vele.... ennek köszönhetően most járok 6000 km-nél . Tiédről vannak fent képek
Őszi talira tervezed a részvételt? Tudnánk 1-et eszmecserélni!! _________________ RS : A legenda visszatért !!!
Gondolkdok rajta, hogy a elérek 2000km-t, megcsinálom az olajcserét, átnézést, és én is leteszem és csak jó időben, hétvégén használom...Csak ez nehéz...egyrészt azért amilyen a kocsi, másik hogy végül is ki akarom élvezni.
Képek még nincsenek fenn, de hamarosan rakok fel.
A tali nagyon jó ötlet, jó lenne eszmét cserélni, csak nem hinném, hogy megoldható...mivel Svájcban élünk.
Ha hazavinném a kocsit, kicsit túl sok km-t kellene belerakni
Voltam egyszer Ford találkozón, asszem Kiskunlacházán, és szuper volt...beneveznék egy kis gyorsulásra az tény.
Apropó, csak ketten vagyunk itt a klub-ban 300 lóerő felett?
Elküldve:
2010.08.14 19:51:35 Hozzászólás sorszáma a témában: 332 Hozzászólás témája:
Nos, ha élőben nem is, itt szivesen hallanék az Ő élményeikről is
Ma úgy terveztük, hogy az RS-sel megyünk bevásárolni, de aztán letettem róla.
1. 3.5 hónapos kisbabával elég körülményes ki-be rámolni...bár simán befér a csomagtérbe a babakocsi, hátra a baba, mellé a mózeskosár - voltunk már így 1 rövidebb kirándulásra, a kocsi első napján...és teljesen jó volt, de azért nem ideális...igy maradt a kombi focus
2. borult, esősnek igérkező idő volt, és tennap mostam le a kocsit, nem akartam összegányolni...Imádom a felniket, de mosni és tisztitani felettébb körülményes...
3. Bevásárlóközpont parkolóba még itt se szívesen állok be - pedig a svájciak nagyon vigyáznak a másik saját és más kocsijára...ha elmegyek bevásárolni, mindig oda megyek, ahol tudom hogy van egy oszlopokkal körülhatárolt szélesebb parkoló...(itt elég szűkösek a parkolók amúgy...
Szóval maradt a kombi focusos kirándulás. De ezt is élveztem...Igaz nem 305, hanem csak 125 LE, de imádom a focust. Úgy ahogy van.
Hazafelé el is eredt, úgyhogy jó döntés volt...Hazaérkezéskor meg a szomszéd magyarázta franciául (cabrio Audival) hogy milyen ÁLLAT a kocsim...
Elküldve:
2010.08.14 20:01:41 Hozzászólás sorszáma a témában: 334 Hozzászólás témája:
MMRS írta:
Nos, ha élőben nem is, itt szivesen hallanék az Ő élményeikről is
Ma úgy terveztük, hogy az RS-sel megyünk bevásárolni, de aztán letettem róla.
Hát fiúk, engem ember nem tudna rávenni, hogy ha a garázsomban álla egy ilyen autó, hogy ne azzal közlekedjek éjjel-nappal......
Legutóbb mikor huzamosabb ideig szervízben volt a gép alig vártam, hogy visszaülhessek és mehessek vele.....legyen bármilyen idő!
Télen a legviccesebb nézni, ahogy mások "szenvednek" te pedig nyomsz egy kövérgázt és a sperrdifi végzi a dolgát és megy a gép, mint a villám!
De ha ti meg tudjátok állni! _________________ Nem narancssárga,de ST
Elküldve:
2010.08.14 20:15:19 Hozzászólás sorszáma a témában: 335 Hozzászólás témája:
Csak néztem RS305 kommentjét, hogy tavaly oktoberi a kocsi és csak 6000km van benne...OK a téli használatot megértem.
Nekem talán egy hónapos, és benne van már 1400. Persze mint irtam a bejáratásra fogom... Ezzel járok munkába, oda vissza 60km...főleg pályán. Pedig a céges kocsi is tud valamit, jól gyorsul...de ehhez képest, már elnézést de luf@sz...sehol sincs....
Na ezért nehéz kiszállni belőle...na...
Még itt is megnézik a járókelők, holott elég sok Porsche, Aston Martin, Audi RS4, stb járkál. Azokat már megszokták...A Focus RS-t még nem
Az úton meg pláne észreveszik. Mint korábban emlitettem, a kedvenc kalandom, mikor felmegyek az autópályára....
Nagyon látványos lehet...előttem kihúzódik a Porsche, meg mögöttem is, aki behúzódott, hogy beengedjen (ami persze korrekt), szépen indexel visszafelé a külső sávba, ahogy látja, ahogy elindul az RS....pedig ezt nem szokták...
Ezek mellett, persze én is csak 120-ig nyomon neki, és nagy odafigyeléssel az itteni vezetőkre (sok nagyon bizonytalan sofőr van...).
De a sebesség korlátok között is szépen ki lehet élvezni....
Elküldve:
2010.08.14 20:34:10 Hozzászólás sorszáma a témában: 336 Hozzászólás témája:
Nekem is nehéz megállni , hogy ne minden nap használjam , de igazán nincs célom azzal amikor megyek vele......
Ezen kívül még 2 autót használok (egy családi focust és egy céges transitot) és a RS csak "örömkocsikázásra" van. Amikor használom az csak saját szórakoztatásomra van Bár a minden napokban is használható , mint ahogy több példa is mutatja ,de szerintem igazán nem arra való. Az RS nem 1 családi autó! Ha megyek vele akkor nagyrészt arra használom amire tervezték ...... "gyorshajtásra"
A legfinomabb módon is szinte lehetetlen betartani a szabályokat vele
Ettől függetlenül , vagy éppen ezért annyira tisztelem,féltem , hogy még esőben is csak 2× használtam a szűk 1 év alatt.Ezért a kevés kilométer.
Viszont a benne töltött percekről hosszú órákig tudnék mesélni... _________________ RS : A legenda visszatért !!!
Elküldve:
2010.08.18 20:39:10 Hozzászólás sorszáma a témában: 337 Hozzászólás témája:
Hi,
Hát nem történik semmi RS ügyben? Senki nem használja a kocsit???
Ma egy turbós 160lovas A4-essel jöttem haza. Nagyon jó, azt már tudom.
De.......
Ég és föld....először arra lettem figyelmes, hogy mennyire imbolyog a kocsi normál menetben és kanyarokban (pedig kiváló a felfüggsztése)...aztán arra, hogy elcsúszkálok az ülésben egy kisebb kanyarban is...aztán arra, hogy milyen hosszú a fékútja...aztán arra, hogy a gyorsításnál nem megy az autó...
Nem fikázni akarom, ne értsetek félre....csak hihetetlen a különbség. Az Audi egy szuper autó....de az RS meg valami fantasztikus...
Elküldve:
2010.08.18 22:02:41 Hozzászólás sorszáma a témában: 340 Hozzászólás témája:
MMRS írta:
Hi
Szoval használtad az RSt? És mi a tapasztalat?
Üdv
MMRS
Kipróbálhattam ! Köszi Hox800 , igen tudtam használni. A tapasztalat nagyon rövid volt de velős. Az autó kezelhető és nagyooon megy .
Sztem finom nem lehet vezetni. _________________ Méregzsák
Elküldve:
2010.08.18 22:22:13 Hozzászólás sorszáma a témában: 342 Hozzászólás témája:
MMRS írta:
Szerintem lehet finoman is közlekedni vele, pont ez a lényeg. De akkor is érzi az ember, hogy milyen kemény, massziv kocsiban utazik...
MMRS
A "bódé" a verdán nagyon masszív. Természetesen finom is használható, de a 2.5 T mikor elkezd muzsikálni, az valami fenomenális érzés. Egy szóval, aszfaltbetyár a gép. _________________ Méregzsák
2 nap után visszaültem a gépbe...ez az igazi...hmmmmmmmm
nem tudok betelni vele...az országúton előttem ment egy hosszabb darabon egy piros renault clio rs. próbált elhúzni előlem...az egyenesekben...ismétlem: PRÓBÁLT és még volt tartalék a pedálban...
Legnagyobb érzés, amikor pályán tömegben 6-osban 70-nel döcögünk, aztán lemegy a tömeg, kinyilik az út, 3-asba vissza és téridő ugrás következik!
Elküldve:
2010.08.20 07:49:09 Hozzászólás sorszáma a témában: 344 Hozzászólás témája:
hát nem tudom mit is irjak, mert csak pislogok.
hogy van egy ilyen autóm és csak a garázsba álljon, na nekem pont ilyenkor fájna a szívem. most múlt júliusban a gép egy éves (igaz Robi ) és már van benne 35,000 km. még néha-sokszor bevásárolni is ezzel járok a nagykerbe, ezt akár Peti is meg tudja erősíteni. mondjuk Ő sem kiméli az St-jét.
nekem 30,000 alatt fogytak el az első gumik, pedig járok vele nem gyengén, úgyhogy a 6000-es gumikopást nem is értem.
és ahogy Peti is irta, télen, hóban, latyakban pedig még nagyobb élmény mint nyáron száraz aszfalton.
ja és gratula az autóhoz, biztos nem fogod megbánni
Elküldve:
2010.08.20 09:22:46 Hozzászólás sorszáma a témában: 345 Hozzászólás témája:
hox800 írta:
hát nem tudom mit is irjak, mert csak pislogok.
hogy van egy ilyen autóm és csak a garázsba álljon, na nekem pont ilyenkor fájna a szívem. most múlt júliusban a gép egy éves (igaz Robi ) és már van benne 35,000 km. még néha-sokszor bevásárolni is ezzel járok a nagykerbe, ezt akár Peti is meg tudja erősíteni. mondjuk Ő sem kiméli az St-jét.
nekem 30,000 alatt fogytak el az első gumik, pedig járok vele nem gyengén, úgyhogy a 6000-es gumikopást nem is értem.
és ahogy Peti is irta, télen, hóban, latyakban pedig még nagyobb élmény mint nyáron száraz aszfalton.
ja és gratula az autóhoz, biztos nem fogod megbánni
Én inkább a Transittal járok bevásárolni az való arra! Én azzal megyek 40000-et 1 évben,az Rs-el 6000-et,az 1-es Fókával pedig 15000-et! Na így kerek a dolog! Télen meg néha, ha úgy alakul akkor a családban van egy GrandCherokee és azzal szerzem az élményeket!!!
A gumi kopás pedig lehet, hogy azért van mert én használom a 300-at , ezek szerint !Ha beleülök akkor nem csak félig nyomom le a pedált Nekem az előző Focusomon is a 18-as contik 15000 alatt koptak el,pedig az dízel volt (bár az hozzá tartozik,hogy Én nem szeretek tükörsima gumikkal járni,így akkor cseréltem amikor még volt rajta némi minta) _________________ RS : A legenda visszatért !!!
Elküldve:
2010.08.20 19:54:33 Hozzászólás sorszáma a témában: 346 Hozzászólás témája:
RS305
Igen, a gumi dolog kérdéses. Mondjuk amikor néztem az átvétel utáni youtube-os videódat, ahol a kavicsos úton nyomod neki, nem csodálom hogy elkopik hamar...
Apropó idor, hogy hajtod a gépet, ha használod. Nem volt még gondod az utakon emiatt? Hova viszed hajtani?
HOX800
Énn is nehezen fogom letenni, lehet nem is fogom. Használni kell...mint az audis élménynél éreztem, nehéz át vagy visszaállni bármire az RS után...
Elküldve:
2010.08.20 20:11:32 Hozzászólás sorszáma a témában: 347 Hozzászólás témája:
MMRS írta:
RS305
Igen, a gumi dolog kérdéses. Mondjuk amikor néztem az átvétel utáni youtube-os videódat, ahol a kavicsos úton nyomod neki, nem csodálom hogy elkopik hamar...
Apropó idor, hogy hajtod a gépet, ha használod. Nem volt még gondod az utakon emiatt? Hova viszed hajtani?
HOX800
Énn is nehezen fogom letenni, lehet nem is fogom. Használni kell...mint az audis élménynél éreztem, nehéz át vagy visszaállni bármire az RS után...
MMRS
A videón ami van az egy aszfaltos út. Sajnos nem mentes az út széle a kavicstól sem. Magyarországon nagyrészt ilyenek vannak
Félreértés ne essék azért nem mindig így használom az autót! De ilyen is megesik.
Az utakon még nem volt vele gondom, sem a gyorshajtás , sem a rend őrei miatt. Azért mert gyorsan is járok, nem azt jelenti , hogy veszélyeztetek...
Volt már az RS elött több 200 fölötti autóm is úgyhogy már van némi gyakorlatom....
Persze az RS a szívem csücske ! _________________ RS : A legenda visszatért !!!
Elküldve:
2010.08.20 20:45:47 Hozzászólás sorszáma a témában: 349 Hozzászólás témája:
MMRS írta:
Nem is feltételeztem semmi rosszat
Akkor az okulásomra, hogyan kopik a gumi annyira?...teljesen komolyan. A keményebb gyorsulások 1-esben, vagy az erős kanyarok?
MMRS
Én nagyrészt városban használom, tehát főként a 0-ról való gyorsítást majd kemény fékezés....
Ha pedig lakott területen kívűl megyek akkor is csak fő úton. Itt pedig a kanyarokban szoktam nagyobb sebességgel közlekedni... Autópályán csak néhányszor jártam. Így még nem tudom mi a vége..... De már nagyon kíváncsi vagyok rá és hamarosan ,videóval a kezemben meg is nézem. Asszem:)
Érdekesség képen az egyik ilyen kirándulásomon találkoztam 1 Audival (ha már erről is beszéltél az előbb)
Szóval V12 Tdi és mint ilyen tulajdonosa ezé is azt hitte,hogy az 500le és az 1000Nm az a leggyorsabb.... (ez nem egyedi eset,jó pár ilyennel találkoztam már..)
Forgalomban előzgettünk, majd hosszabb egyenes egészen 250-ig mentem, de tartotta a lépést.... közelíteni nem tudott , de le sem maradt !Cseppet sem! Kemény ellenfél volt.... _________________ RS : A legenda visszatért !!!
Elküldve:
2010.08.21 08:09:49 Hozzászólás sorszáma a témában: 350 Hozzászólás témája:
RS305 írta:
MMRS írta:
Nem is feltételeztem semmi rosszat
Akkor az okulásomra, hogyan kopik a gumi annyira?...teljesen komolyan. A keményebb gyorsulások 1-esben, vagy az erős kanyarok?
MMRS
Én nagyrészt városban használom, tehát főként a 0-ról való gyorsítást majd kemény fékezés....
Ha pedig lakott területen kívűl megyek akkor is csak fő úton. Itt pedig a kanyarokban szoktam nagyobb sebességgel közlekedni... Autópályán csak néhányszor jártam. Így még nem tudom mi a vége..... De már nagyon kíváncsi vagyok rá és hamarosan ,videóval a kezemben meg is nézem. Asszem:)
Érdekesség képen az egyik ilyen kirándulásomon találkoztam 1 Audival (ha már erről is beszéltél az előbb)
Szóval V12 Tdi és mint ilyen tulajdonosa ezé is azt hitte,hogy az 500le és az 1000Nm az a leggyorsabb.... (ez nem egyedi eset,jó pár ilyennel találkoztam már..)
Forgalomban előzgettünk, majd hosszabb egyenes egészen 250-ig mentem, de tartotta a lépést.... közelíteni nem tudott , de le sem maradt !Cseppet sem! Kemény ellenfél volt....
Persze hogy nem közeledett, mert 250-nél elektronikus szabályzás van....
Már ahogy az ülésbe beültem, éreztem az erőt...aztán gyújtás, indulás és tömééééééény élvezet. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrruuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmmm. Ez már függőség.
Már ahogy az ülésbe beültem, éreztem az erőt...aztán gyújtás, indulás és tömééééééény élvezet. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrruuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmmm. Ez már függőség.
MMRS
Ez jobb mint drog , kicsit drágább de legális. _________________ Méregzsák
Elküldve:
2010.08.29 18:10:58 Hozzászólás sorszáma a témában: 355 Hozzászólás témája:
hpty írta:
MMRS írta:
hmmm
Nálunk miért nincs leszabályozás?
MMRS
Mert bizti elég a fordulatszám-szabályozás...
Vagy mert nem megy sokkal többet.
Mennyit pörög 250-nél
Úgy emlékszem 250-nél olyan 6000-körül pörög.... 1× láttam az órán 260-at,de szerintem a hetven már nem biztos,hogy meglett volna (óra szerint)
Hozzá teszem 250-ig elég jól megy..... kb. mint a 2.0 Tdci-m ment 180-ig 230-at még 5-ik ben is tudja! _________________ RS : A legenda visszatért !!!
Elküldve:
2010.09.01 22:02:20 Hozzászólás sorszáma a témában: 356 Hozzászólás témája:
mit láttam a szegedi hovány előtt?? na mit? na mit??
RS500-at!!!!!!!!!!!!!!!!! kelllllllllllllll gíöníörű élőben _________________ 2.0 TDCi Titanium
/Ford/
csináltam jópár képet 3asban az enyémmel is és külön is feltöltöm valamelyik nap.Ejj de gyönyörűűű. És a hangja... _________________ 2.0 TDCi Titanium
/Ford/
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban