Elküldve:
2009.09.06 07:40:54 Hozzászólás sorszáma a témában: 31 Hozzászólás témája:
otvoslajos írta:
davez írta:
kieg.: azt viszont sose fogom megérteni, ha valami illegális, akkor miért lehet megvenni? másik irányból: ha valamit megvehetek, akkor hogyan lehet illegális?
Ez nagyon egyszerű!
Bár a jogászok úgy gondolják, ha van egy jogszabály, akkor azt mindenki ismeri. A törvény is azt írja, de ez nem így van! Sőt többen azok sem ismerik akik árulják!
Kis kínai pedig okos.
Mi kell a népnek? Xenon, mert a prémium autókban milyen szépen világít. De hát úgy nagyon drága csináljunk olcsóbbat. Náluk nem tilos nem EU tagok.
Árulni pedig azért és ugyanúgy lehet, mint az autós zárfeltörő szettet a Vaterán. Azért mert senkit sem érdekel!!!
Vegyük Pl. Laci bácsit egy átlagos magyar autóst. Mit lát? Szépen világító kék fényű lámpákat. Megkérdezi havert honnan van és mennyiért? Haver mondja a városban vette az autósboltban tök jó szuperül látni vele,stb stb és összesen 20-30 ropi, de megéri a biztonság.
Laci bácsi elmegy a bótba, és kérdez, eladó tájékoztat. Vagy nem tudja, hogy nem szabályos, vagy nem mondja meg. Tehát xenon megvesz, autóba beépít és használ.
Közúti ellenőrzéskor nem bukik ki, mert a rendőr nem keresi, nem foglalkozik vele. Nincs rá utasítása, hogy csesztesse érte a polgárt, hát nem teszi. Van így is elég baja. Persze meglepődik, ha netán ezzel kimegy némethonba és ott megbüntetik érte. Nem fogja érteni.
A jogszabályok pedig akkor érnek valamit, ha be vannak tartatva.
Ui: A tájékozottságról, annyit, hogy feltettem a DRL-t és valamelyik reggelt a kollégám számon kért miért égetem a "ködlámpámat" mikor nincs köd. Mikor megadtam neki a jogszabály számát csak nézett ki a fejéből. Ennyit a tájékozottságról. Már értem néha miért villognak érte, hiszen azt sem tudják mi az.
Megint lehet vitázni.. _________________ Méregzsák
Elküldve:
2009.09.06 09:11:21 Hozzászólás sorszáma a témában: 32 Hozzászólás témája:
otvoslajos írta:
Ui: A tájékozottságról, annyit, hogy feltettem a DRL-t és valamelyik reggelt a kollégám számon kért miért égetem a "ködlámpámat" mikor nincs köd. Mikor megadtam neki a jogszabály számát csak nézett ki a fejéből. Ennyit a tájékozottságról. Már értem néha miért villognak érte, hiszen azt sem tudják mi az.
Tudom nem ide tartozik, de ezt fejtsd ki legyszives bovebben. A DRL az nem egy enyhebb vilagitas nappalra, a kocsi elejere? Az nappal kit tud zavarni? Van erre mar jogszabaly? A tompitott nem jo?
Elküldve:
2009.09.06 10:46:50 Hozzászólás sorszáma a témában: 33 Hozzászólás témája:
Szil írta:
otvoslajos írta:
Tudom nem ide tartozik, de ezt fejtsd ki legyszives bovebben. A DRL az nem egy enyhebb vilagitas nappalra, a kocsi elejere? Az nappal kit tud zavarni? Van erre mar jogszabaly? A tompitott nem jo?
Elküldve:
2009.09.06 16:27:58 Hozzászólás sorszáma a témában: 35 Hozzászólás témája:
Nekem volt utólagos xenonom.Nem azt mondom hogy nem bántja a szembejövőt,és igazad van abban hogy a projektoros kocsik sokkal jobban megfelelnek arra hogy xenont rakjanak bele,de sok olyan autóval találkoztam már aminek a halogén izzója elnyomta a xenonomat és durván vakított.Ezzel csak azt akarom mondani hogy ha jól be van lőve a xenon akkor nem vakul meg tőle a szembejövő.(Engem pl. még nem villogtattak le ez miatt)A gyári cucc pedig ezerszer jobb mint az utólagos csak sajna egy vagyon.(Sajnálom ha a tömörségemmel felhúztalak,de így értettem amit írtam.)
Elküldve:
2009.09.06 16:31:35 Hozzászólás sorszáma a témában: 36 Hozzászólás témája:
eric20 írta:
Kunci írta:
Lewes írta:
Ha valaki mutat nekem itthon egy utólagos Xenon-t, amihez valaki fényszórómosót, de főleg autómatikus magasság-állítást szereltetett, megeszem a kalapom.
Utólagos xenont, utólagosan beépített gyári fényszórómosóval, projektorral (igaz automatikus magasságállítás nélkül) tudok mutatni. Szóval vannak azért kivételek.
Valahogy olyan ez, mintha árulni szabad lenne a kábítószert de fogyasztani nem!!!!
Elküldve:
2009.09.06 17:19:21 Hozzászólás sorszáma a témában: 37 Hozzászólás témája:
Kunci írta:
Lewes írta:
Ha valaki mutat nekem itthon egy utólagos Xenon-t, amihez valaki fényszórómosót, de főleg autómatikus magasság-állítást szereltetett, megeszem a kalapom.
Utólagos xenont, utólagosan beépített gyári fényszórómosóval, projektorral (igaz automatikus magasságállítás nélkül) tudok mutatni. Szóval vannak azért kivételek.
Hát csatlakoznék, gyári xenon utólag, mosó szintén gyári utólag, és van magasságállítás is, igaz az kézi, de az is utólag. _________________ Lala Lala Fókája Klubkártyás partnercégek
Elküldve:
2009.09.07 00:12:56 Hozzászólás sorszáma a témában: 38 Hozzászólás témája:
Hú, de sok szimexbe beépített utólagos xenonos kollega van.... _________________ "Ott a totózó, szólt poroltót toló Tóth Ottó, holott ott lottózó volt ottan." Netikett <<---- alapmű
Új tagoknak <<---- ezt is illik elolvasni
Elküldve:
2015.09.08 18:43:08 Hozzászólás sorszáma a témában: 40 Hozzászólás témája:
SziasztoK! Találtam egy pár eladó Xenonos gyári faceliftes fényszórópárt C-Maxba, viszont nem tudom hogy önmagában elég-e pusztán a lámpákat fizikálisan kicserélni. Van más is ami még a hazsnálatához szükséges? Lámpamosó nélkül pl lehet használni a gyári xenont? Illetve még azt sem tudom hogy az elektronika benne van-e a lámpában avagy sem. Ha valaki jártas a témában és tudna segíteni azt megköszönném !
Elküldve:
2015.09.09 08:48:53 Hozzászólás sorszáma a témában: 41 Hozzászólás témája:
Xturics írta:
SziasztoK! Találtam egy pár eladó Xenonos gyári faceliftes fényszórópárt C-Maxba, viszont nem tudom hogy önmagában elég-e pusztán a lámpákat fizikálisan kicserélni. Van más is ami még a hazsnálatához szükséges? Lámpamosó nélkül pl lehet használni a gyári xenont? Illetve még azt sem tudom hogy az elektronika benne van-e a lámpában avagy sem. Ha valaki jártas a témában és tudna segíteni azt megköszönném !
Elküldve:
2015.09.09 14:08:01 Hozzászólás sorszáma a témában: 42 Hozzászólás témája:
Szia ,
A trafó gyárilag a lámpára van szerelve... mosó és automata magasságállító illene utólag... bár a mosóra haragudni fogsz - ha gyári módon építed be -, mert minden 3. ablakspricclésre beindul egy lámpamosás is... gyorsan kiüríti a tartályt.
Csabó
Xturics írta:
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban