Üdvözöl a(z) Magyar Ford Focus Klub
Címlap  ·  Saját beállítások  ·  Letöltések  ·  Fórum 2019.04.23. 00:03:58 

  Főmenü
 Hírek, cikkek :
 Címlap
 Régebbi cikkek, írások
 Keresés

 Tagok :
 Új tagoknak
 Klubtagoknak (zártkörű)
 Tagok listája
 Saját beállítások
 Üzenetek

 Közösség :
 Fórum
 Észrevétel küldése
 Hasznos linkek
 Fotóalbum
 Online bolt
 Apróhirdetés
 Letöltések
 Rendszámkereső
 Userbar generátor

 Adatok :
 Klubtérkép
 Top 10

  Hirdetés

  Felhasználók
Üdvözlet, Vendég
Felhasználónév
Jelszó
(Regisztráció)
Felhasználók:
Legutóbbi: ndruboy
Mai: 0
Tegnapi: 3
Összesen: 24722
Látogatók:
Vendégek: 363
Tagok: 3
Összesen: 366

Jelen lévő tagok:
01: Sanya
02: Lbigg
03: balhmm

fordfocus.hu :: Téma megtekintése - Nem indul a gép
 
  Control Panel
 
ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   Felhasználó listaFelhasználó lista   CsoportokCsoportok 
 
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
Tartalomjegyzék -> Meghibásodások, szervízelési kérdések -> Nem indul a gép
Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Ugrás:   

FIGYELEM!
 
A fórumozók személyes adatait csak belépés után láthatod!
 
 

9 / 9 oldal
 Szerző
Üzenet Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
     
  abgyongy


Offline
Csatlakozott:
2018. 12. 22.
Hozzászólások: 2


HozzászólásElküldve: 2018.12.22 16:32:04  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 241
 Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Van egy kis gondom és remélem itt kapok segítséget.
Ford Focus Turnier 1.6 TDCI Trend 2005-ös autóm van. Tegnapi napon a férjem elindult vele és semmi baj nem volt. Megállította, majd amikor indulni akart újra sajnos se kép se hang nem volt. A kulcs elfordítva, de a műszerfal teljes sötétségben. Egy kattanás sem annyit sem produkál. A műszerfalon a cd és rádiós cucc működik. Remélem, hogy tudtok ebben segíteni.
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  Husztati


Offline
Csatlakozott:
2019. 01. 30.
Hozzászólások: 2


HozzászólásElküldve: 2019.01.30 22:29:29  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 242
 Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdv mindenkinek!
Segítsen valaki , ha tud. Elfordítotam a kulcsot de totál semmi. Nem kapcsol gyújtást. Előző nap használtam. Akku szerintem rendben, bár nem mértem rá.A hűtő ventill.reléje szétégve, de nem reggelre.régebben éreztem égett műa. Szagot. Biztik sajnos rendben vannak . Centrál ,rádió ,szivargy. Hejzetjelző belső vil. műkszenek.
Focus 1 98' 1.6.
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  abgyongy


Offline
Csatlakozott:
2018. 12. 22.
Hozzászólások: 2


HozzászólásElküldve: 2019.01.31 12:10:22  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 243
 Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Ford Focus Turnier 1.6 TDCI Trend 2005-ös autóm problémája megoldódott szépen működik. A km órát kellett kicserélni. Álmomban sem gondoltam, hogy ez okozhatja a gondot. Gondoltam leírom a tapasztalatomat, hátha valakinek ezzel is tudok segíteni.
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  Csonakos


Offline
Csatlakozott:
2017. 02. 23.
Hozzászólások: 23


HozzászólásElküldve: 2019.02.09 13:01:52  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 244
 Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Rendszeresen nem indul a gép ha előtte le volt kötve az akku. Km számláló helyén csíkok vannak, többfunkciós figyelmeztető lámpa (automata sebességváltó/hűtőrendszer) világít folyamatosan a műszerfalon. 2x 3x 4x újból le kell kötni utána ugyan azzal a kulccsal egyszer csak jó lesz. Korábban nem csinálta soha, vezetés közben hibamenetes leszámítva azt, hogy a katalizátor évek óta hibás.
Valakinek volt ilyen hibája korábban?

Ford Focus 2003 1.6 (manuális s.)
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  Frankie65


Offline
Csatlakozott:
2019. 02. 11.
Hozzászólások: 2


HozzászólásElküldve: 2019.02.11 14:21:08  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 245
 Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

A nejem mk2 focus kombi 2006. 1.6 dízel HHDA 90 le. verdájában akkut cseréltem.

Az autó nem indítózik,immo villog,motor system fehler üzit dob a kijelzőre a csere után.

Rádió a kód beírása után ok.

Mi lehet a gond?A csere előtt minden rendben volt,akkut megmérettük az volt a gond ezért is cseréltem ki

mert nehézkesen tekert már.

Járt már így valaki itt a fórumon?
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  fiesta


Offline
Csatlakozott:
2004. 01. 28.
Hozzászólások: 2870


HozzászólásElküldve: 2019.02.11 20:26:54  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 246
 Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Frankie65 írta:
Sziasztok!

A nejem mk2 focus kombi 2006. 1.6 dízel HHDA 90 le. verdájában akkut cseréltem.

Az autó nem indítózik,immo villog,motor system fehler üzit dob a kijelzőre a csere után.

Rádió a kód beírása után ok.

Mi lehet a gond?A csere előtt minden rendben volt,akkut megmérettük az volt a gond ezért is cseréltem ki

mert nehézkesen tekert már.

Járt már így valaki itt a fórumon?


Szerencsére én még nem jártam így. De olvastam róla, hogy mi lehet a probléma megjelenésének egyik oka.

Ha a kompjuter észleli, hogy valamelyik szenzor lehetetlen értéket ad (elromlott), akkor elkezdi a legutolsó hihető értéket használni. Látszólag hiba nélkül tovább működik. De ha leveszik a feszültséget, elfelejti ezt az értéket. És akkor kigyullad a motorhiba lámpa.

Ki kellene olvasni a hibakódot. És jól megfontoltan eldönteni, hogy kell-e alkatrészt cserélni és melyiket.

De ez nem magyarázza az immo villogását. Ott nincs megjegyezhető érték. Esetleg előfordulhatott, hogy az akksi visszarakásakor keletkezett valamilyen elektronikai hiba. A biztosítékokat feltétlenül le kellene ellenőrizni. A motortérieket is.
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  Frankie65


Offline
Csatlakozott:
2019. 02. 11.
Hozzászólások: 2


HozzászólásElküldve: 2019.02.11 22:27:41  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 247
 Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

fiesta írta:
Frankie65 írta:
Sziasztok!

A nejem mk2 focus kombi 2006. 1.6 dízel HHDA 90 le. verdájában akkut cseréltem.

Az autó nem indítózik,immo villog,motor system fehler üzit dob a kijelzőre a csere után.

Rádió a kód beírása után ok.

Mi lehet a gond?A csere előtt minden rendben volt,akkut megmérettük az volt a gond ezért is cseréltem ki

mert nehézkesen tekert már.

Járt már így valaki itt a fórumon?


Szerencsére én még nem jártam így. De olvastam róla, hogy mi lehet a probléma megjelenésének egyik oka.

Ha a kompjuter észleli, hogy valamelyik szenzor lehetetlen értéket ad (elromlott), akkor elkezdi a legutolsó hihető értéket használni. Látszólag hiba nélkül tovább működik. De ha leveszik a feszültséget, elfelejti ezt az értéket. És akkor kigyullad a motorhiba lámpa.

Ki kellene olvasni a hibakódot. És jól megfontoltan eldönteni, hogy kell-e alkatrészt cserélni és melyiket.

De ez nem magyarázza az immo villogását. Ott nincs megjegyezhető érték. Esetleg előfordulhatott, hogy az akksi visszarakásakor keletkezett valamilyen elektronikai hiba. A biztosítékokat feltétlenül le kellene ellenőrizni. A motortérieket is.


Szia!Kösz a válaszod!EasyDiag és Forscan ezekkel próbáltam kiolvasni de nem látja az ECU-t egyik sem,holott már mindkettővel használtam régebben.Remélem nincs nagyobb baj,holnap viszem szervízbe.
Lehet hogy csak biztosíték gond nem tudom,a motortérben mindet kimértem ott nincs probléma.
Nem ismerem a típust nagyon nekem mazdám van.
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  Tszandi80


Offline
Csatlakozott:
2015. 04. 09.
Hozzászólások: 8


HozzászólásElküldve: 2019.03.12 11:32:11  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 248
 Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Lenne egy hatalmas problémám. Adott egy Ford Focus C-Max 2004-es évjárat, 1.6 tdci.
Pár hete ha indítom, beindul, de leáll és onnantól csak forgatja a motort, de nem indul. Ezt 4-5 naponta csinálja meg. nem tudom ahhoz kötni se hogy mennyi ideig áll, mert van mikor 1 órát van mikor egész éjszaka. Viszont ha beindul és egyből nyomok neki gázt és folyamatosan kb fél- 1 percig 1100-as fordulaton tartom, akkor utána már nem áll le. Ha viszont hagyom leállni, csak féktisztítóval tudta a szerelő beindítani. Most már kétszer olyan is volt, hogfy saját magától akár mennyi gázt adok 1100-as fordulaton van.Nem reagál a gázra. Benyomom teljesen a gázt, majd elengedem, egy idő után érzékeli és felpörög, vagy visszaesik. Olvasott a szerelő hibakódot. Ott a generátort mutatta hibának meg kommunikációs hibát írt. De a szerelő azt mondta a generátor nem csinál ilyet. Most ott tartunk, hogy cseréljek akksit, meg generátort, ha nem az a baj, akkor bocs, áttérünk az üzemanyag rendszerre. Nem találkozott valaki ilyen problémával, nincs kedvem mindent cserélni, már így is rengeteget költöttem rá. Jó lenne csak azt cserélni amivel a baj van.
Előre is köszönöm!
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  NomadND1

Érvényes: 2019.09.03.

Offline
Csatlakozott:
2018. 08. 07.
Hozzászólások: 280

Fogyasztás:


HozzászólásElküldve: 2019.03.12 11:38:39  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 249
 Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Tszandi80 írta:
Sziasztok!

Lenne egy hatalmas problémám. Adott egy Ford Focus C-Max 2004-es évjárat, 1.6 tdci.
Pár hete ha indítom, beindul, de leáll és onnantól csak forgatja a motort, de nem indul. Ezt 4-5 naponta csinálja meg. nem tudom ahhoz kötni se hogy mennyi ideig áll, mert van mikor 1 órát van mikor egész éjszaka. Viszont ha beindul és egyből nyomok neki gázt és folyamatosan kb fél- 1 percig 1100-as fordulaton tartom, akkor utána már nem áll le. Ha viszont hagyom leállni, csak féktisztítóval tudta a szerelő beindítani. Most már kétszer olyan is volt, hogfy saját magától akár mennyi gázt adok 1100-as fordulaton van.Nem reagál a gázra. Benyomom teljesen a gázt, majd elengedem, egy idő után érzékeli és felpörög, vagy visszaesik. Olvasott a szerelő hibakódot. Ott a generátort mutatta hibának meg kommunikációs hibát írt. De a szerelő azt mondta a generátor nem csinál ilyet. Most ott tartunk, hogy cseréljek akksit, meg generátort, ha nem az a baj, akkor bocs, áttérünk az üzemanyag rendszerre. Nem találkozott valaki ilyen problémával, nincs kedvem mindent cserélni, már így is rengeteget költöttem rá. Jó lenne csak azt cserélni amivel a baj van.
Előre is köszönöm!


Bátran fordulj az essmotor csapatához. Értik a dolgukat és nem fognak lehúzni.
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  Tszandi80


Offline
Csatlakozott:
2015. 04. 09.
Hozzászólások: 8


HozzászólásElküldve: 2019.03.12 11:41:45  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 250
 Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

NomadND1 írta:
Tszandi80 írta:
Sziasztok!

Lenne egy hatalmas problémám. Adott egy Ford Focus C-Max 2004-es évjárat, 1.6 tdci.
Pár hete ha indítom, beindul, de leáll és onnantól csak forgatja a motort, de nem indul. Ezt 4-5 naponta csinálja meg. nem tudom ahhoz kötni se hogy mennyi ideig áll, mert van mikor 1 órát van mikor egész éjszaka. Viszont ha beindul és egyből nyomok neki gázt és folyamatosan kb fél- 1 percig 1100-as fordulaton tartom, akkor utána már nem áll le. Ha viszont hagyom leállni, csak féktisztítóval tudta a szerelő beindítani. Most már kétszer olyan is volt, hogfy saját magától akár mennyi gázt adok 1100-as fordulaton van.Nem reagál a gázra. Benyomom teljesen a gázt, majd elengedem, egy idő után érzékeli és felpörög, vagy visszaesik. Olvasott a szerelő hibakódot. Ott a generátort mutatta hibának meg kommunikációs hibát írt. De a szerelő azt mondta a generátor nem csinál ilyet. Most ott tartunk, hogy cseréljek akksit, meg generátort, ha nem az a baj, akkor bocs, áttérünk az üzemanyag rendszerre. Nem találkozott valaki ilyen problémával, nincs kedvem mindent cserélni, már így is rengeteget költöttem rá. Jó lenne csak azt cserélni amivel a baj van.
Előre is köszönöm!


Bátran fordulj az essmotor csapatához. Értik a dolgukat és nem fognak lehúzni.


Ők pestiek, mert én miskolci vagyok és még nem hallottam róluk. Köszi!
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  csabesz66


Offline
Csatlakozott:
2010. 05. 29.
Hozzászólások: 645


HozzászólásElküldve: 2019.03.12 14:03:18  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 251
 Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Tszandi80 írta:
NomadND1 írta:
Tszandi80 írta:
Sziasztok!

Lenne egy hatalmas problémám. Adott egy Ford Focus C-Max 2004-es évjárat, 1.6 tdci.
Pár hete ha indítom, beindul, de leáll és onnantól csak forgatja a motort, de nem indul. Ezt 4-5 naponta csinálja meg. nem tudom ahhoz kötni se hogy mennyi ideig áll, mert van mikor 1 órát van mikor egész éjszaka. Viszont ha beindul és egyből nyomok neki gázt és folyamatosan kb fél- 1 percig 1100-as fordulaton tartom, akkor utána már nem áll le. Ha viszont hagyom leállni, csak féktisztítóval tudta a szerelő beindítani. Most már kétszer olyan is volt, hogfy saját magától akár mennyi gázt adok 1100-as fordulaton van.Nem reagál a gázra. Benyomom teljesen a gázt, majd elengedem, egy idő után érzékeli és felpörög, vagy visszaesik. Olvasott a szerelő hibakódot. Ott a generátort mutatta hibának meg kommunikációs hibát írt. De a szerelő azt mondta a generátor nem csinál ilyet. Most ott tartunk, hogy cseréljek akksit, meg generátort, ha nem az a baj, akkor bocs, áttérünk az üzemanyag rendszerre. Nem találkozott valaki ilyen problémával, nincs kedvem mindent cserélni, már így is rengeteget költöttem rá. Jó lenne csak azt cserélni amivel a baj van.
Előre is köszönöm!


Bátran fordulj az essmotor csapatához. Értik a dolgukat és nem fognak lehúzni.


Ők pestiek, mert én miskolci vagyok és még nem hallottam róluk. Köszi!
Pontosabban Gödön van a műhelyük, de egy telefonos segítséget mindenképpen megérne a dolog.Nekem már segítettek így! Üdv.: csabesz!
_________________
/volt/FORD FOCUS TURNIER 1.6 16V /tulaj/
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
 
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
Tartalomjegyzék -> Meghibásodások, szervízelési kérdések -> Nem indul a gép
Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Ugrás:   

9 / 9 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban


Forums ©

Oldalkészítés: 0.15 másodperc