Üdvözöl a(z) Magyar Ford Focus Klub
Címlap  ·  Saját beállítások  ·  Letöltések  ·  Fórum 2019.11.20. 02:44:03 

  Főmenü
 Hírek, cikkek :
 Címlap
 Régebbi cikkek, írások
 Keresés

 Tagok :
 Új tagoknak
 Klubtagoknak (zártkörű)
 Tagok listája
 Saját beállítások
 Üzenetek

 Közösség :
 Fórum
 Észrevétel küldése
 Hasznos linkek
 Fotóalbum
 Online bolt
 Apróhirdetés
 Letöltések
 Rendszámkereső
 Userbar generátor

 Adatok :
 Klubtérkép
 Top 10

  Hirdetés

  Felhasználók
Üdvözlet, Vendég
Felhasználónév
Jelszó
(Regisztráció)
Felhasználók:
Legutóbbi: SallyWestm
Mai: 1
Tegnapi: 11
Összesen: 25727
Látogatók:
Vendégek: 162
Tagok: 0
Összesen: 162

fordfocus.hu :: Téma megtekintése - Elektromos hibák
 
  Control Panel
 
ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   Felhasználó listaFelhasználó lista   CsoportokCsoportok 
 
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
Tartalomjegyzék -> Meghibásodások, szervízelési kérdések -> Elektromos hibák
Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 76, 77, 78
Ugrás:   

FIGYELEM!
 
A fórumozók személyes adatait csak belépés után láthatod!
 
 

78 / 78 oldal
 Szerző
Üzenet Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
     
  nzsolt


Offline
Csatlakozott:
2006. 06. 01.
Hozzászólások: 47


HozzászólásElküldve: 2019.11.04 21:29:01  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 2311
 Hozzászólás témája: Re: Féklámpa folyamatosan világít
Hozzászólás az előzmény idézésével

kisbani írta:
nzsolt írta:
Biztos jó típusú izzóra cserélted? Ha jól emlékszem P21/5 W kell bele.

Ha jól emlékszem ilyet kértem viszont az izzón csak azt látom hogy: MM12vP21We12maK8 (a nyolcas nem tuti a végén) és bocs de nagyon "fogyatékos" vagyok az autókhoz Smile


A P21/5W izzóban két izzószál van és két érintkező van az alján:
https://www57.zippyshare.com/v/MFR2rDJ5/file.html
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  kisbani


Offline
Csatlakozott:
2019. 11. 04.
Hozzászólások: 5


HozzászólásElküldve: 2019.11.04 23:12:03  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 2312
 Hozzászólás témája: Re: Féklámpa folyamatosan világít
Hozzászólás az előzmény idézésével

nzsolt írta:
kisbani írta:
nzsolt írta:
Biztos jó típusú izzóra cserélted? Ha jól emlékszem P21/5 W kell bele.

Ha jól emlékszem ilyet kértem viszont az izzón csak azt látom hogy: MM12vP21We12maK8 (a nyolcas nem tuti a végén) és bocs de nagyon "fogyatékos" vagyok az autókhoz Smile


A P21/5W izzóban két izzószál van és két érintkező van az alján:
https://www57.zippyshare.com/v/MFR2rDJ5/file.html


Szerintem stimmel de itt egy kép róla:
https://www5.zippyshare.com/v/79ciywcE/file.html
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  nzsolt


Offline
Csatlakozott:
2006. 06. 01.
Hozzászólások: 47


HozzászólásElküldve: 2019.11.05 08:12:55  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 2313
 Hozzászólás témája: Re: Féklámpa folyamatosan világít
Hozzászólás az előzmény idézésével

Ebből a képből nem látom hogy két izzószálas-e. Nézd meg az izzó alján az érintkezőket. Ha csak egy "pontot" látsz az egy izzószálas P21W-os. Ha két "vonalat" látsz az alján akkor P21/5W-os .
Még nézd meg hogy a lámpa foglalatában az érintkezők nincsenek-e elhajolva, esetleg berozsdásodva.
Itt egy video ahol látszik a különbség a két izzó között:
https://www.youtube.com/watch?v=3JO1RgX1WwQ
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  kisbani


Offline
Csatlakozott:
2019. 11. 04.
Hozzászólások: 5


HozzászólásElküldve: 2019.11.05 17:17:44  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 2314
 Hozzászólás témája: Re: Féklámpa folyamatosan világít
Hozzászólás az előzmény idézésével

nzsolt írta:
Ebből a képből nem látom hogy két izzószálas-e. Nézd meg az izzó alján az érintkezőket. Ha csak egy "pontot" látsz az egy izzószálas P21W-os. Ha két "vonalat" látsz az alján akkor P21/5W-os .
Még nézd meg hogy a lámpa foglalatában az érintkezők nincsenek-e elhajolva, esetleg berozsdásodva.
Itt egy video ahol látszik a különbség a két izzó között:
https://www.youtube.com/watch?v=3JO1RgX1WwQ


Köszönöm a tippet!
Ez alapján a videó alapján cseréltem ki az izzókat, viszont egy "pont" van csak az izzó alján, ma megpróbálok venni és amint sikerül kicserélnem jelzek, hogy megoldotta-e a problémát.
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  kisbani


Offline
Csatlakozott:
2019. 11. 04.
Hozzászólások: 5


HozzászólásElküldve: 2019.11.05 20:28:46  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 2315
 Hozzászólás témája: Re: Féklámpa folyamatosan világít
Hozzászólás az előzmény idézésével

kisbani írta:
nzsolt írta:
Ebből a képből nem látom hogy két izzószálas-e. Nézd meg az izzó alján az érintkezőket. Ha csak egy "pontot" látsz az egy izzószálas P21W-os. Ha két "vonalat" látsz az alján akkor P21/5W-os .
Még nézd meg hogy a lámpa foglalatában az érintkezők nincsenek-e elhajolva, esetleg berozsdásodva.
Itt egy video ahol látszik a különbség a két izzó között:
https://www.youtube.com/watch?v=3JO1RgX1WwQ


Köszönöm a tippet!
Ez alapján a videó alapján cseréltem ki az izzókat, viszont egy "pont" van csak az izzó alján, ma megpróbálok venni és amint sikerül kicserélnem jelzek, hogy megoldotta-e a problémát.


Na beszereztem az izzókat, kicseréltem és meg is oldódott a probléma. Nagyon köszönöm a segítséged! Smile
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  Novisz


Offline
Csatlakozott:
2007. 08. 22.
Hozzászólások: 10


HozzászólásElküldve: 2019.11.11 08:14:39  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 2316
 Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Első körben üdvözlet mindenkinek!
Nem tudok ennyit visszaolvasni, de remelem, hogy valaki már találkozott ezzel és tudja a megoldást:
2007-es 1,6-os benzines Ghia.
Gyújtás rátesz, motor beindít, beindul. Motorikusan minden OK.
Viszont a műszerfalon nem jelennek meg az adatok. Sem a fordulatszám, sem a háttérvilágítás.
Majd kb. 12 sec múlva feléled.

Ötlet?
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  Novisz


Offline
Csatlakozott:
2007. 08. 22.
Hozzászólások: 10


HozzászólásElküldve: 2019.11.11 16:59:33  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 2317
 Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Novisz írta:
Sziasztok!

Első körben üdvözlet mindenkinek!
Nem tudok ennyit visszaolvasni, de remelem, hogy valaki már találkozott ezzel és tudja a megoldást:
2007-es 1,6-os benzines Ghia.
Gyújtás rátesz, motor beindít, beindul. Motorikusan minden OK.
Viszont a műszerfalon nem jelennek meg az adatok. Sem a fordulatszám, sem a háttérvilágítás.
Majd kb. 12 sec múlva feléled.

Ötlet?


Közben megtaláltam, van róla topik: (Sebességmérő - egyszer mér, egyszer nem!) http://www.fordfocus.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=746
DE ott nem egyértelmű, hogy a sebességmérő vagy a fordulatszám és az összes többi kijelzés megy-e el. Illetve a többiekkel menet közben történik mindez, nekem meg indításnál.

Furcsa lenne, ha a sebesség jeladó cseréje megoldaná a fordulatszámos/háttérvilágítós problémát...
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  at3sz


Offline
Csatlakozott:
2015. 04. 12.
Hozzászólások: 1


HozzászólásElküldve: 2019.11.12 10:01:42  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 2318
 Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Egy 2002-es Mk1.5 Focusom van és az utóbbi időben az alábbi hibával kezdtem egyre sűrűbben találkozni:

Gyújtás ráadás után az immobilizer ledje elkezd villogni és nem tudom indítózni a motort. Ilyenkor a benzinpumpa se indul el.
A fórumon már futtattam keresést viszont ezt a hibát szinte csak a 2-es Focusszal kapcsolatban láttam emlegetni, ahol a probléma a műszeregységben rejlett és a megoldás az újraforrasztás volt.
Lehetséges hogy a probléma itt is ugyanez? Mivel külön kijelző itt nincs ezért az immobilizer villogásán kívül nem találkozok semmilyen egyéb hibával. Próbáltam a műszeregység különböző pontjait nyomkodni, utána újrapróbálni az indítást de nem fedeztem fel összefüggést a kettő között. 1-10 alkalommal csinálja, utána simán kialszik az immo led és pöccre indul a kocsi. A hőmérséklettel se találtam összefüggést mert volt hogy hosszabb út után a benzinkútról való távozáskor is eljátszotta.
A kocsihoz három kulcs van, mindegyikkel külön próbáltam és ugyanazt tapasztaltam, így kizárásos alapon valami a vevő részen lehet az elektronikával szerintem.

Köszi a lehetséges ötleteket előre is!

Üdv,
at3sz
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  kojomjo


Offline
Csatlakozott:
2011. 07. 20.
Hozzászólások: 135


HozzászólásElküldve: 2019.11.12 13:42:01  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 2319
 Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

at3sz írta:
Sziasztok!

Egy 2002-es Mk1.5 Focusom van és az utóbbi időben az alábbi hibával kezdtem egyre sűrűbben találkozni:

Gyújtás ráadás után az immobilizer ledje elkezd villogni és nem tudom indítózni a motort. Ilyenkor a benzinpumpa se indul el.
A fórumon már futtattam keresést viszont ezt a hibát szinte csak a 2-es Focusszal kapcsolatban láttam emlegetni, ahol a probléma a műszeregységben rejlett és a megoldás az újraforrasztás volt.
Lehetséges hogy a probléma itt is ugyanez? Mivel külön kijelző itt nincs ezért az immobilizer villogásán kívül nem találkozok semmilyen egyéb hibával. Próbáltam a műszeregység különböző pontjait nyomkodni, utána újrapróbálni az indítást de nem fedeztem fel összefüggést a kettő között. 1-10 alkalommal csinálja, utána simán kialszik az immo led és pöccre indul a kocsi. A hőmérséklettel se találtam összefüggést mert volt hogy hosszabb út után a benzinkútról való távozáskor is eljátszotta.
A kocsihoz három kulcs van, mindegyikkel külön próbáltam és ugyanazt tapasztaltam, így kizárásos alapon valami a vevő részen lehet az elektronikával szerintem.

Köszi a lehetséges ötleteket előre is!

Üdv,
at3sz

Üdv!
Szerintem az immo haldoklik valahol olvastam,hogy 10 év után megszokták adni magukat.Én kicseréltetném vagy megszüntetném mert bármikor végleg megadhatja magát.A diesel motor meg a vibrációval sok mindenre rossz hatással van. Szerintem.
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  Dumpos


Offline
Csatlakozott:
2019. 11. 15.
Hozzászólások: 7


HozzászólásElküldve: 2019.11.16 09:28:44  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 2320
 Hozzászólás témája: Műszerfal világítás
Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdv Mindenkinek !
Segítséget kérnék két témában is.
1,4, 2005 gyártású Focus tulaj lettem nemrégiben. Két bosszantó dologra nem jövök rá

1. A műszerfal fényerejét hol tudom állítani, nem találok sehol kapcsolót vagy potmétert. Létezhet olyan, hogy gyárilag nem szerelte bele????????????
2. Gondom, hogy nem világít a kormányon a tempomat kezelőinek a világítása, illetve a kormány oszlopon lévő rádió vezérlő világítása. Gondolom ezeknek a piktogramoknak ugyan úgy kéne világítani, mind az egyéb kezelő szerveknek.
Lehet, hogy ezeknek külön biztosítéka van ???

Kérem, hogy aki jártas a témában, írjon pár sort a fenti kérdéseimre.
_________________
Üdv: Szabi
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
 
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
Tartalomjegyzék -> Meghibásodások, szervízelési kérdések -> Elektromos hibák
Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 76, 77, 78
Ugrás:   

78 / 78 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban


Forums ©

Oldalkészítés: 0.42 másodperc