Elküldve:
2020.02.03 09:53:37 Hozzászólás sorszáma a témában: 511 Hozzászólás témája: van olyan hogy lezabál?
Sziasztok!
8 éve használom az FII 1,4 benzines autómat, azt rendszeresen csinálja hogy indítás után pár másodperccel visszaejti annyira a fordulatot hogy ha nem játszok a gázpedállal akkor a lefulladás közlelébe kerül a fordulat utána visszaáll normál értékre, ezt csak az első indításkor játsza el.
Van viszont egy ennél sokkal bosszantóbb dolog amit a 8 év alatt 3szor játszott el.
Most hétvégén volt két hideg indításom csak kb- fél percig ment a motor míg garázsból kialltam kitakarítani és fél óra múlva vissza. A gond másnap jött, indításkor beindult és ahogy a kulcsot elengedtem le is állt. utána az istennek nem akart elindulni. Az indító forgatta a motort néha hallatszott egy két munkaütem de nem indult be. legelább 5 percig szórakoztam hosszabb rövidebb indításokkal néha hallatszott hogy el el kapja de nem indult el. Próbáltam a másik kulccsal is immobilizer sem jelzett hibát, próbáltam lenyomott gézpedállal is. kb 20. próbálkozásra nagy nehezen elindult, dőlt a füst a kipufogóból gondolom a sok beszívott benzint akkor égette el. Azóta tökéletesen megy indul. ilyen jellegű hibát már produkál évekkel ezelőtt is. mi a fene lehet lezabál?
Elküldve:
2020.02.03 21:48:29 Hozzászólás sorszáma a témában: 512 Hozzászólás témája: Re: van olyan hogy lezabál?
Gza írta:
Sziasztok!
8 éve használom az FII 1,4 benzines autómat, azt rendszeresen csinálja hogy indítás után pár másodperccel visszaejti annyira a fordulatot hogy ha nem játszok a gázpedállal akkor a lefulladás közlelébe kerül a fordulat utána visszaáll normál értékre, ezt csak az első indításkor játsza el.
Van viszont egy ennél sokkal bosszantóbb dolog amit a 8 év alatt 3szor játszott el.
Most hétvégén volt két hideg indításom csak kb- fél percig ment a motor míg garázsból kialltam kitakarítani és fél óra múlva vissza. A gond másnap jött, indításkor beindult és ahogy a kulcsot elengedtem le is állt. utána az istennek nem akart elindulni. Az indító forgatta a motort néha hallatszott egy két munkaütem de nem indult be. legelább 5 percig szórakoztam hosszabb rövidebb indításokkal néha hallatszott hogy el el kapja de nem indult el. Próbáltam a másik kulccsal is immobilizer sem jelzett hibát, próbáltam lenyomott gézpedállal is. kb 20. próbálkozásra nagy nehezen elindult, dőlt a füst a kipufogóból gondolom a sok beszívott benzint akkor égette el. Azóta tökéletesen megy indul. ilyen jellegű hibát már produkál évekkel ezelőtt is. mi a fene lehet lezabál?
Mindkettő ismert hiba, az elsőt a jó benzin javítja (és/vagy egy alapjárati motor tisztítás) , a másodikat pedig az, hogy nem járatjuk két percnél kevesebb ideig a motort...
Elküldve:
2020.02.04 10:50:32 Hozzászólás sorszáma a témában: 513 Hozzászólás témája: Re: van olyan hogy lezabál?
Köszönöm
mugab írta:
Gza írta:
Sziasztok!
Mindkettő ismert hiba, az elsőt a jó benzin javítja (és/vagy egy alapjárati motor tisztítás) , a másodikat pedig az, hogy nem járatjuk két percnél kevesebb ideig a motort...
Elküldve:
2020.02.05 15:33:14 Hozzászólás sorszáma a témában: 514 Hozzászólás témája: F.Focus.1.8Tdci .2005.FFDA .Motorcsere után nem indul
Sziasztok!
Tudna valaki segiteni--mielött Focus rongálásba kezdek....
Ford Focus 1.8 Tdci 2004.motorcode:FFDA. 74Kw.
Motort cseréltünk---Sehogy sem tudjuk elinditani : Hibakód nincs--Fordullatszámjel van öninditózáskor kb150-160.RPM----Railnyomás öninditózás alatt kb 300Bar. Például 2.es befecskendező csatit lehuzva : 2-e henger Hibakódja beiródik---de törölhető is teljesen.
Hogyan tudnánk megvizsgálni -eldönteni hogy pl valamelyik befecskendező szelep kap-e kivezérlést??? LED-t kellene kötni a lehuzott befecskendező csati közé??? Vagy inkább a földugott csati vezetékei mellé párhuzamosan öminditózás idejére? Ez egy megbizható és egyáltalán müködő módszer?? Vagy vaalami furfangos légtelenitési problémáml van. Féktisztitóra elindul-megy--amig adagolva van. Delphi befecskendező van rajta.
Elküldve:
2020.08.12 13:48:23 Hozzászólás sorszáma a témában: 515 Hozzászólás témája: Re: van olyan hogy lezabál?
mugab írta:
Gza írta:
Sziasztok!
"a másodikat pedig az, hogy nem járatjuk két percnél kevesebb ideig a motort..."
Miért?
Mi történik amitől nem fog elindulni ha 1 percig üzemel?
Gondolnám, hogy egy gép ami ha megkapja ami kell neki akkor megy...téves gondolat?
2005 1.6 megvétel után 3 hónappal kezdte, hogy nem indul. átlagba kb 2 hetente csinálja hogy elsőre nem indul be, fordult kicsit felmegy és "lefúj".
Legutóbb hétfőn csinálta, 150 km mentem, majd 1 óra állás után nem indult elsőre, másodjára is gázt adtam mire magához tért. Azóta tök jó, ideig-óráig.
Volt vezérléscsere, gyújtás.
Üzemanyag szűrő nem, már ha van benne, mert nem láttam alatta.
De amikor indul az se tetszik nekem, kicsit keletlen, "hosszas".
Ismerős 18 éves 206 osa, ránézek a kulcsra és röff...hibátlan.
Elküldve:
2020.11.16 18:17:20 Hozzászólás sorszáma a témában: 516 Hozzászólás témája: Meg se nyikkan csak 3. indításnál
Sziasztok!
1,6-os benzines reggel, hidegen nem csinál semmit, nem indítózik, csak a visszajelző lámpák világítanak.
Kulcs kivesz, visszarak, elfordít: Semmi hang újra, csak a visszajelző lámpák világítanak.
3. próbálkozásnál simán indul.
-akksi 1 éve volt cserélve
Mivel induljak neki a hibakeresésnek?
Félek, h egyszercsak sosem indul majd be
Elküldve:
2020.11.16 20:53:44 Hozzászólás sorszáma a témában: 517 Hozzászólás témája: Re: Meg se nyikkan csak 3. indításnál
Novisz írta:
Sziasztok!
1,6-os benzines reggel, hidegen nem csinál semmit, nem indítózik, csak a visszajelző lámpák világítanak.
Kulcs kivesz, visszarak, elfordít: Semmi hang újra, csak a visszajelző lámpák világítanak.
3. próbálkozásnál simán indul.
-akksi 1 éve volt cserélve
Mivel induljak neki a hibakeresésnek?
Félek, h egyszercsak sosem indul majd be
Elküldve:
2021.02.18 20:44:47 Hozzászólás sorszáma a témában: 518 Hozzászólás témája:
2010-es 1,6-os 90LE Ford Focus az alábbi hiba jelentkezett.
Utóbbi két hétben 3-szor állt le pár mp-el a beindítás után, utána hosszabb indítózás után elindult. Egészen szombatig amikor utána egyáltalán nem indult. Mivel lehet a hiba?
Üzemanyag szűrő július végén lett cserélve Bosch-ra. Azóta kb 3-4000Km ment bele az autóba.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban