Elküldve:
2021.01.09 15:18:59 Hozzászólás sorszáma a témában: 1503 Hozzászólás témája:
Sziasztok, futóműves-féltengelyes, hosszú kérdés - feltettem már FB csoportok egyikében is, de úgy sejtem itt több a szakma, kevesebb a tippmester, így hosszú readonly időszak után írok is
MK2.5, 2010, 2.0, 4AT
Stabilan 20-40km/h között (legerősebben 30km/h) terhelésre aránylag erős vibráció/remegés érezhető. Nem kerék-fék-probléma féle "rángat-a-kormány", hanem az egész autó elejét berázó/rángató érzés. A remegés előjön 1-2-3 fokozatokban is az adott sebességtartományban, lejtőn gurulva semmi nem érezhető. Gumicserét is megvártam, nyári-téli cserét követően sem változott semmi. Magasabb sebesség esetén hasonlóan erős remegés nem észlelhető, azonban kisebb vibráció ott is van.
Természetesen kiolvastam az internetet, ahogy olvasom többen küzdenek ezzel, azonban valódi megoldást nem találtam (források legalul). Természetesen mindenki féltengelyekre (főként belső csuklóra) tippel, azonban mindkét féltengely kompletten cserére került (SKF), és így sem változott sok minden.
Ami változást okozott az két lengőkar hátsó szilent cseréje, ettől a vibráció sokkal "tompább" lett, azonban úgy sejtem ezek szétverődése már inkább okozat, semmint ok volt.
Merre kereshető még a hiba? Szerelési hiba lehet? Igazából arra is hajlanék, hogy szedjük szét még egyszer, de akkor ez úton keresem a Focus témában legrutinosabb szerelőt, aki nulláról átnéz mindent nekem.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban