Kinéztem egy gyári alufelnit a ford focusomra (2008 facelift 1.6 benzin).
Felni adatok :
Felni gyártmány: Gyári alufelni
Felni átmérő: 18"
Felni szélesség: 8"
Felni mélysége (ET szám): 55 mm
Lyukosztó (csavar db): 5 db
Osztókör: 108 mm
Középfurat, agyátmérő: 633 mm
Gumiméret: 225/40 R18
Valakinek van ilyen felni az autóján? Szükséges hozzá nyomtávszélesítő (10-max20mm-es)?
Üdv: Peti
Az enyém ET száma 52,5 mm. A többi méret ugyanaz. A gyári ST felni.
Nincs nyomtávszélesítőm.
Gyönyörű felni, én is szívesebben vennék rá nagy felnit, de napi 80-90 km munkába járás mellett a fogyasztás és a futómű kímélése végett maradok a gyári/+1 átmérőnél. Tudnál akkor a 16-os felnikről is feltölteni képet?
A hátsó szárny a kocsidon műanyag vagy fém? látszik a képen, hogy szépen a kocsi színére van fényezve, nekem viszont fekete és valamilyen műanyag (lehet a kocsi felszereltségének függvénye a szárny is) és érdekelne a tiéd milyen.
Elküldve:
2018.09.03 13:28:45 Hozzászólás sorszáma a témában: 3905 Hozzászólás témája: 14 colos felni és gumi mehet Focus 2-re?
Sziasztok! Megtartanám az I-es Fóka téli gumijait, amik 185/65 R 14-esek. Ezeket nem szabad rátenni 2-es Fókuszra, ergo hatóságilag tiltott/nem engedik át a műszakin, stb?
Elküldve:
2018.09.03 15:17:43 Hozzászólás sorszáma a témában: 3906 Hozzászólás témája: Re: 14 colos felni és gumi mehet Focus 2-re?
Subados írta:
Sziasztok! Megtartanám az I-es Fóka téli gumijait, amik 185/65 R 14-esek. Ezeket nem szabad rátenni 2-es Fókuszra, ergo hatóságilag tiltott/nem engedik át a műszakin, stb?
Köszi a válaszokat!
Bali
2-es focuson elférnek a 14-es felnik??? féknyereg nem ér bele?
ha igen akkor jó
Gyönyörű felni, én is szívesebben vennék rá nagy felnit, de napi 80-90 km munkába járás mellett a fogyasztás és a futómű kímélése végett maradok a gyári/+1 átmérőnél. Tudnál akkor a 16-os felnikről is feltölteni képet?
A hátsó szárny a kocsidon műanyag vagy fém? látszik a képen, hogy szépen a kocsi színére van fényezve, nekem viszont fekete és valamilyen műanyag (lehet a kocsi felszereltségének függvénye a szárny is) és érdekelne a tiéd milyen.
A kocsimon nekem is a fekete műanyag szárny volt ami csak lámpától-lámpáig ért. Mivel az autóm felszereltségi szintje "fresh". Ha jól tudom csak Titánium felszereltséghez adták a lentebb látható szárnyat.
Elküldve:
2018.09.20 14:35:14 Hozzászólás sorszáma a témában: 3908 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Felniváltás miatt eladóvá vált egy szett(4 db) gyári ford alufelni, még egy nyarat elfutó nyárigumival.
Gumi méret: 225/40/R18
Felni szélesség: 8"
Felni átmérő: 18"
ET: 52,5
Osztókör: 108
Központi furat átmérő: 63,3
Csavaranya darabszáma: 5
Akit érdekel, írjon privátot.
(a felni újra lettek posfestve, homokszórás után az éven)
Elküldve:
2018.09.22 19:18:25 Hozzászólás sorszáma a témában: 3909 Hozzászólás témája:
Sziasztok,
Tudna valaki segíteni abban, hogy egy 2011-es gyártású, MK3-as Focus-nak (1,6 benzin, Ecoboost) mi lehet a gyári gumi és felni mérete?
Jelenleg 215/55 R16-os van rajta agyári alu felnin. Téli gumi garnitúrát szeretnék venni lemezfelnivel együtt de eltérő infókat találtam több oldalon is. Van ahol azt írják, hogy erre a 205/55 R16 való, valahol azt hogy a 215-ös.
Köszönöm!
Legutóbb neopaszta szerkesztette (2018.09.23 07:57:44), összesen 1 alkalommal
Elküldve:
2018.09.22 22:23:17 Hozzászólás sorszáma a témában: 3910 Hozzászólás témája:
Jó a 205-ös is, Titániumra raktak 215-t. 205 ös olcsóbb vedd azt.
neopaszta írta:
Sziasztok,
Tudna valaki segíteni abban, hogy egy 2011-es gyártású, MK3-as Focus-nak (1,6 benzin, Ecoboost) mi lehet a gyári gumi és felni mérete?
Jelenleg 2015/55 R16-os van rajta agyári alu felnin. Téli gumi garnitúrát szeretnék venni lemezfelnivel együtt de eltérő infókat találtam több oldalon is. Vna ahol azt írják, hogy erre a 205/5 R16 való, valahol azt hogy a 2015-ös.
Elküldve:
2018.09.23 08:19:39 Hozzászólás sorszáma a témában: 3911 Hozzászólás témája:
semetka írta:
neopaszta írta:
Sziasztok,
Jelenleg 2015/55 R16-os van rajta agyári alu felnin. Téli gumi garnitúrát szeretnék venni lemezfelnivel együtt de eltérő infókat találtam több oldalon is. Vna ahol azt írják, hogy erre a 205/5 R16 való, valahol azt hogy a 2015-ös.
Köszönöm!
Köszi!
Azt elfelejtettem írni, hogy Titanium felszeretségű a fóka. Akkor is mehet rá a 205-ös?
Ha kisebbet teszek rá nem kellene hozzá igazítani a /55 értéket is? Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem úgy van, hogy ha keskenyebb gumit teszek rá de a per értéket nem igazítom hozzá akkor változik a gumi kerülete és így mellé mér a kilométer óra?
Elküldve:
2018.09.23 14:54:08 Hozzászólás sorszáma a témában: 3912 Hozzászólás témája:
neopaszta írta:
semetka írta:
neopaszta írta:
Sziasztok,
Köszönöm!
Köszi!
Azt elfelejtettem írni, hogy Titanium felszeretségű a fóka. Akkor is mehet rá a 205-ös?
Ha kisebbet teszek rá nem kellene hozzá igazítani a /55 értéket is? Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem úgy van, hogy ha keskenyebb gumit teszek rá de a per értéket nem igazítom hozzá akkor változik a gumi kerülete és így mellé mér a kilométer óra?
Titanium Mk3.5 Kombi és 205/55 R16 van rajta gyárilag...azt hiszem az átmérőnél a 215/55 és 205/55 között kb. 1.7% eltérés van, az meg benne van a tűréshatárban.
Elküldve:
2018.09.23 21:18:57 Hozzászólás sorszáma a témában: 3913 Hozzászólás témája:
Ahogy előbb írták sokat nem csal, nekem van diagom és átállítottam 205-re, de kb 1km/h a különség , direkt megnéztem.
Enyém is Titanium.
neopaszta írta:
semetka írta:
neopaszta írta:
Sziasztok,
Köszönöm!
Köszi!
Elküldve:
2018.09.28 18:33:25 Hozzászólás sorszáma a témában: 3914 Hozzászólás témája:
neopaszta írta:
Sziasztok,
Jelenleg 215/55 R16-os van rajta agyári alu felnin. Téli gumi garnitúrát szeretnék venni lemezfelnivel együtt de eltérő infókat találtam több oldalon is. Van ahol azt írják, hogy erre a 205/55 R16 való, valahol azt hogy a 215-ös.
Köszönöm!
B oszlopon nincs egy matrica a gyári méretekről és a gumi nyomásról?
Elküldve:
2018.10.15 11:02:10 Hozzászólás sorszáma a témában: 3915 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Alufelni anyákkal (szép krómozott zárt végû "kupak" anyák) fel tudom szerelni az acélfelniket (téli szett), vagy mindenképpen kell hozzá másik szett anya?
Köszi!
Elküldve:
2018.10.15 13:57:51 Hozzászólás sorszáma a témában: 3916 Hozzászólás témája:
Szia
Mindenképp kell!
Üdv
Tamás
dadis09 írta:
Sziasztok!
Alufelni anyákkal (szép krómozott zárt végû "kupak" anyák) fel tudom szerelni az acélfelniket (téli szett), vagy mindenképpen kell hozzá másik szett anya?
Köszi!
Elküldve:
2018.10.16 09:06:31 Hozzászólás sorszáma a témában: 3917 Hozzászólás témája:
semetka írta:
Ahogy előbb írták sokat nem csal, nekem van diagom és átállítottam 205-re, de kb 1km/h a különség , direkt megnéztem.
Enyém is Titanium.
neopaszta írta:
semetka írta:
neopaszta írta:
Sziasztok,
Köszönöm!
Köszi!
Voltam gumisnál árak után érdeklődni és amikor kérdzte, hogy milyen kocsira lenne mutattam a fókát. Az első kérdése azt volt, hogy biztos, hogy rá szeretném tenni a 205-ös gumit? Mert úgy látja, hogy eléggé alacsonyan ül az autó a jelenlegi 215-össel is és a 205-össel további 0,5cm-t veszítene a magasságából ,ami már elég bajos lehet a pátkáknál.
A Titanium csak felszereltségben tér el a többi típustól vagy a futómű is más, esetleg alapból alacsonyabban van a felfüggesztése? Jelenthet problémát az a 0,5 cm?
Elküldve:
2018.10.16 12:41:16 Hozzászólás sorszáma a témában: 3918 Hozzászólás témája:
neopaszta írta:
[
Elküldve:
2018.10.16 14:02:52 Hozzászólás sorszáma a témában: 3919 Hozzászólás témája:
TRL írta:
neopaszta írta:
[
Köszi! A váltóméretként már megtaláltma a 205-öset, ahogy itt is tanácsolták. Már csak a felfüggesztés mérete a kérdés számomra. Nem-e lesz túl alacsonyan a kocsi alja. A híres magyar utakkal és városi patkaméretekkel kicsit belerakták a bogarat a fülebe.
Elküldve:
2018.12.10 12:22:39 Hozzászólás sorszáma a témában: 3921 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Ford focusomra nyárra szeretnék a gyári 15ös felni helyett 16osra alura váltani.
Találtam is gyári ford alufelnit használtan, de nem vagyok biztos a dolgomban.
A felni méretei: 7xR16, 5x108, ET 52.5,205 55 16os gumikkal.
Az eladó szerint jó lesz, de jobb félni mint megilyedni
Az autó:
Ford Focus II, 2005, 1.4i benzin, ferdehátú.
Az ET számban nem vagyok biztos hogy jó, mer minden oldalon más-más értékeket találok...
Elküldve:
2019.03.22 07:58:18 Hozzászólás sorszáma a témában: 3923 Hozzászólás témája:
Hello!
A gyári 16"-os alu 6.5"x16-os, és 52.5 ET-s ha jól tudom. Az acél 6.5"x16 ET50.
Ha ez alapján nézzük az általad kinézett felnit szintén 52.5 ET-vel, a belső széle 6mm-el beljebb, a külső 6 mm-el kintebb lesz a 6.5 széleshez viszonyítva.
Szerintem 6 mm elfér még. De várj még véleményt másoktól is!
üdv: deco
plunder83 írta:
Ford focusomra nyárra szeretnék a gyári 15ös felni helyett 16osra alura váltani.
Találtam is gyári ford alufelnit használtan, de nem vagyok biztos a dolgomban.
A felni méretei: 7xR16, 5x108, ET 52.5,205 55 16os gumikkal.
Elküldve:
2021.04.02 08:28:23 Hozzászólás sorszáma a témában: 3926 Hozzászólás témája: Felni csavar méret probléma
sziaszotok!
nemrég vásároltam egy ford focust 2007-es (Facelift) 1.6-os benzines autót. Kaptam hozzá alufelnire szerelt nyári gumikat is, azt mondták, hogy a felni eredeti és focushoz való. A napokban szerettem volna felrakatni ezt a felnit a nyári gumikkal de a szerelő azt mondta, hogy nem ajánlaná feltenni mert a csavarokat nem lehet teljesen ráhúzni mivel ami a tárcsán van csavar túl rövid. Így kb 2-3 menetet lehet ráhúzni a csavarra ami nem lenne biztonságos. A kérdésem az lenne, hogy ez természetes vagy akkor ez a felni nem erre a modellre való?
Köszönöm!
Elküldve:
2021.04.02 10:18:25 Hozzászólás sorszáma a témában: 3927 Hozzászólás témája: Re: Felni csavar méret probléma
zoomyster írta:
sziaszotok!
nemrég vásároltam egy ford focust 2007-es (Facelift) 1.6-os benzines autót. Kaptam hozzá alufelnire szerelt nyári gumikat is, azt mondták, hogy a felni eredeti és focushoz való. A napokban szerettem volna felrakatni ezt a felnit a nyári gumikkal de a szerelő azt mondta, hogy nem ajánlaná feltenni mert a csavarokat nem lehet teljesen ráhúzni mivel ami a tárcsán van csavar túl rövid. Így kb 2-3 menetet lehet ráhúzni a csavarra ami nem lenne biztonságos. A kérdésem az lenne, hogy ez természetes vagy akkor ez a felni nem erre a modellre való?
Köszönöm!
Szia!
Az alufelnihez kúpos kerékanya kell, a lemezfelnihez való csavarral nem lehet feltenni, nem fekszik fel és nem ér be a menet.
Elküldve:
2021.04.02 10:30:30 Hozzászólás sorszáma a témában: 3928 Hozzászólás témája: Re: Felni csavar méret probléma
bullrider írta:
zoomyster írta:
sziaszotok!
Köszönöm!
Szia!
Az alufelnihez kúpos kerékanya kell, a lemezfelnihez való csavarral nem lehet feltenni, nem fekszik fel és nem ér be a menet.
Üdv.
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Van hozzá való csavar, ami olyan kúpos és pont beleillik a felnibe. De amikor rácsavarjuk akkor csak 2-3 menetet lehet rácsavarni és nem a teljes menetet. Ezért gondolom azt, hogy nem rá való. Nem merném rátetettni mert nem fogja meg jól.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban