Elküldve:
2021.03.30 15:59:21 Hozzászólás sorszáma a témában: 31 Hozzászólás témája:
Balmesz001 írta:
Mézi írta:
Szia!
Sajnos sok reményt nem fűznék hozzá. Én jártam hasonló cipőben, de nekem az volt a szerencsém, hogy márkaszervízben volt mindig szervizelve az autó és ott nem nézték meg a visszahívást, az ő saruk volt, majd tönkrement a kuplung. Amikor elmentem beszerezni a szükséges alkatrészt egy másik márkaszervizben a cseréhez, ahol még a régi kapcsolataim megvannak, súgták meg, hogy erre volt ám visszahívás. Visszamentem a másik szervízbe, kivertem a balhét, visszafizettek mindent, az 1500km-t futott alkatrészeket is visszakaptam.
Szia, köszönöm a választ, ma vitette el a Ford, kíváncsi vagyok mi lesz a vége.
Eddig nem voltak elutasítóak, leírták hogyan megy a bevizsgálás és az elbírálás. Mint kiderült a visszahívás nálunk csak 4 hónapja lett kiadva, míg ugyanerre az alkatrészre Amerikában 5 éve.
Ha lesz valami érdekes, majd leírom mi volt.
Ma jött a jó hír, ingyen javítják, bementem és a javításon felül egy elég szép kompenzációt ajánlottak fel (nem kértem, nem is akartam kérni) ha a továbbiakban elállok bármiféle egyéb követeléstől. Hamar alá is írtam. _________________ Képek
Van egy 2009-es 2.0 Tdci Focusunk. 243 000km van benne, ~9 éve teszi a dolgát nálunk hibátlanul.
Feleségem használja. Ma délután tankolás után nem sokkal kiírta a Engine malfunction üzenetet. A motor szépen jár, ereje is van a kocsinak.
Forscan-nel 1db hibakódot találtam: PCM P2585-61 (Fuel Additive Control Modul)
A kocsi DPF-es, de semmilyen külön adalékot nem kell bele tölteni. Ha jól tudom + üzemanyagot juttat a DPF-hez egy rendszer, talán ennek a vezérlőjével van gond. ?
Erre a hibakódra ezeket a lehetséges okokat találtam:
Top Off Fuel Additive Tank Faulty
Fuel Additive Sensor Faulty
Fuel Additive Control Module
Fuel Additive Control Module harness is open or shorted
Fuel Additive Control Module circuit poor electrical connection
A kódot egyelőre kiütöttem, holnap kiderül hogy visszajön-e.
2.0-s Tdci-nél volt már valakinél ilyen hiba? (hibakód?) Végül mi volt a megoldás (szenzor/modul csere? Vagy egyéb?
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban