Elküldve:
2016.02.24 08:30:34 Hozzászólás sorszáma a témában: 871 Hozzászólás témája:
Mind a visszajelző ledek mind a háttérvilágítása a műszerfalnak panelra forrasztott SMD led-el van megoldva.
Cseréjét házilag nem lehet megoldani, Számítógép TV javításban jártas emberke tudná esetleg cserélni.
Én hideg fehér led szalagokból vágtam darabokat és azt tettem be a skálák háttérvilágításának az eredeti elé, sokkal erősebben világít így elnyomja a zöld fényt. Éjszaka ki tudom kapcsolni és marad a zöld. A középső digites maradt zöld azt nehéz lenne megoldani.
Elküldve:
2016.02.24 11:27:23 Hozzászólás sorszáma a témában: 872 Hozzászólás témája:
Gza írta:
Mind a visszajelző ledek mind a háttérvilágítása a műszerfalnak panelra forrasztott SMD led-el van megoldva.
Cseréjét házilag nem lehet megoldani, Számítógép TV javításban jártas emberke tudná esetleg cserélni.
Én hideg fehér led szalagokból vágtam darabokat és azt tettem be a skálák háttérvilágításának az eredeti elé, sokkal erősebben világít így elnyomja a zöld fényt. Éjszaka ki tudom kapcsolni és marad a zöld. A középső digites maradt zöld azt nehéz lenne megoldani.
Köszi szépen a választ! Ez nem az mk2.5-re vonatkozik? Én is láttam az SMD-LEDES megoldást a youtube-on , de egy Mondeo mk3 műszerfalat is, ahol még a bajonettes izzók voltak, 4db T10 a műszereknek a mutatók forgástengelyében és 2 db T5 kiegészítő... JAV: https://www.youtube.com/watch?v=_tJO4HY-g_U sajnos az enyém is ilyen...
A következő a problémám. A visszapillantóm úgy van megsérülve, hogy csak kompletten lehet cserélni. (kép)
Nem indexes, elektromos és fűthető. Ha bontóban veszek ép burkolattal rendelkező tükröt, akkor gond nélkül át tudom én is szerelni, vagy jobb szakemberre bízni? Tudtok ajánlani valakit aki foglalkozik ilyennel?
Ha újat kell vennem, akkor inkább az indexes változatot venném. Ebből több fajta létezik. Nekem 2004-es mk2-es ferdehátú a kocsi. Az mk2-es ST visszapillantót fel lehet rakni rá? A kábelek/csatlakozók olyanok az index nélkülibe, hogyha indexeset dugok rá akkor működni fog?
Nekem a rendszámtábla világításba építhető van, olyan 10e Ft volt vezeték nélküli jeladóval együtt, van egy JVC fejegység mellé... Már volt tapasztalatom Toyota és Hyundai gyári megoldásokkal. Eddig tetszik
Balmesz001 írta:
Sziasztok,
Próbált már valaki tolatókamerát tenni az MK2.5-be?
Ilyet találtam, nem tudom érdemes-e próbálkozni vele:
Elküldve:
2016.04.26 09:06:51 Hozzászólás sorszáma a témában: 877 Hozzászólás témája:
Kicsit későn néztem hogy kérdeztél bocsánat.
Nem az enyém 2006-os még jóval a ránfelvarrás előtti a "zöld Dácsia műszerfalas" zöld smd ledek vannak a panelen, sehol nincs benne cserélendő izzó, de szerintem a rádió és a középkonzol megvilágítása is hasonló led-es
Köszi szépen a választ! Ez nem az mk2.5-re vonatkozik? Én is láttam az SMD-LEDES megoldást a youtube-on , de egy Mondeo mk3 műszerfalat is, ahol még a bajonettes izzók voltak, 4db T10 a műszereknek a mutatók forgástengelyében és 2 db T5 kiegészítő... JAV: https://www.youtube.com/watch?v=_tJO4HY-g_U sajnos az enyém is ilyen...
Elküldve:
2016.04.26 09:56:39 Hozzászólás sorszáma a témában: 878 Hozzászólás témája:
Gza írta:
Nem az enyém 2006-os még jóval a ránfelvarrás előtti a "zöld Dácsia műszerfalas" zöld smd ledek vannak a panelen, sehol nincs benne cserélendő izzó, de szerintem a rádió és a középkonzol megvilágítása is hasonló led-es
Ez a LED-szalag amúgy nagy ötlet.
[/quote]
Szia! Még nem dolgoztam az ügyön, de már beszereztem finomhegyű forrasztót, RGB-szalagot, microcontroller (dimmer) kapcsolót, RGB-drótot. Az eredeti SMD-LED-eket nem bántom, az RGB-szalagból vágok darabolható egységeket, azokat ragasztom fel kétoldalú ragasztószalaggal, majd a kis szegmenseket összevezetékelem. Áramot a rádió narancssárga (+12V világításkor) és fekete (föld) vezetékéből veszek, vagy a világításkapcsolóból.
SZERK.: na persze, finoman nem tudok forrasztani, ezért két darab egyméteres LED-szalag megfelelő hosszra vágásával oldottam meg a feladatot. A zöld SMD-LEDeket szigetelőszalagdarabkákkal leragasztottam. A számlap alatti fehér műanyagpanelt jócskán faragni kellett, egy Dremel-szerszám jó lett volna. A négyeres szalagkábelt kihoztam és a sebességváltó szoknyájánál hoztam fel. Áramot a rádió narancsszínű és fekete kábeléből vettem (a lámpakapcsolót nem tudtam kiszerelni), azt is levezettem a sebváltóig. A kis kapcsoló elrejtésén még kicsit finomítani kell.
Elküldve:
2016.09.26 15:41:40 Hozzászólás sorszáma a témában: 879 Hozzászólás témája: Első lámpa
Sziasztok.
Vettem új első lámpabúrát fekete foncsorral, mert le akarom cserélni a gyári krómot. Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami trükkje vagy csak simán átrakom a cuccokat. Magasságállító motros nem xenon.
Elküldve:
2016.10.27 10:08:34 Hozzászólás sorszáma a témában: 881 Hozzászólás témája:
Jól belemerültél!
Én simán csak beletettem a ledszalagot a számlap mögötti műanyag árokba szivargyújtó csatlakozóval bekötve semmi faragás. az eredetii zöld ledek nincsenek letakarva így ha este zavar az erős fehér fény vagy ha vizsgára megy kihúzom a szivargyújtót és a gyári zöld világítás működik.
quote="Marcikutya"]
Gza írta:
Ez a LED-szalag amúgy nagy ötlet.
[/quote]
Szia! Még nem dolgoztam az ügyön, de már beszereztem finomhegyű forrasztót, RGB-szalagot, microcontroller (dimmer) kapcsolót, RGB-drótot. Az eredeti SMD-LED-eket nem bántom, az RGB-szalagból vágok darabolható egységeket, azokat ragasztom fel kétoldalú ragasztószalaggal, majd a kis szegmenseket összevezetékelem. Áramot a rádió narancssárga (+12V világításkor) és fekete (föld) vezetékéből veszek, vagy a világításkapcsolóból.
SZERK.: na persze, finoman nem tudok forrasztani, ezért két darab egyméteres LED-szalag megfelelő hosszra vágásával oldottam meg a feladatot. A zöld SMD-LEDeket szigetelőszalagdarabkákkal leragasztottam. A számlap alatti fehér műanyagpanelt jócskán faragni kellett, egy Dremel-szerszám jó lett volna. A négyeres szalagkábelt kihoztam és a sebességváltó szoknyájánál hoztam fel. Áramot a rádió narancsszínű és fekete kábeléből vettem (a lámpakapcsolót nem tudtam kiszerelni), azt is levezettem a sebváltóig. A kis kapcsoló elrejtésén még kicsit finomítani kell.[/quote]
Sziasztok!
Sikerült megvenni a lökhárító toldatokat. Viszont ezzel kapcsolatosan lenne egy olyan kérdésem, hogy milyen ragasztót ajánlotok a felragasztáshoz. Akár konkrét márkát is mondhattok. Mézi küldött a felszerelésről egy tájékoztatót, de abban csak valami primert írnak, ragasztótípust nem. A primer ha jól tudom valami előkészítő fekete folyadék és a szélvédő ragasztásához használják.
Ahol vettem ott azt mondta a srác, hogy ő rakott fel egyszer ilyet akkor szélvédőragasztót használt, de szerinte gyárilag kétoldalas ragasztóval rakják fel. Ford szerviz és bontó így valószínűleg tudhatja. Persze nem barkácsáruházban kapható típussal, hanem valami spéci cuccal amit nem lehet kapni kereskedelmi forgalomban.
Előre is köszi
Nemrég lett Focusom, viszont az egyik alufelni kupakról hiányzik a Ford felirat. Nem nagy dolog, de baromira irritál, így gondoltam megpróbálnám pótolni.
Egészen pontosan ilyen kellene, mint ami a képeken van:
Vagy esetleg csak maga a felirat rész, ami ha jól látom valami ráhajtogatós módszerrel van rögzítve. Valakinek esetleg van ötlete, hogy honnan lehetne szerezni, lehetőleg nem aranyáron? EBay-en 20-24 ezerért láttam egy szettet, ami kicsit sok egy műanyag bizbaszért.
Az alufelni 16 colos, a kupak átmérője 14,8 cm, a Ford feliratos részé kb 70 mm.
Nemrég lett Focusom, viszont az egyik alufelni kupakról hiányzik a Ford felirat. Nem nagy dolog, de baromira irritál, így gondoltam megpróbálnám pótolni.
Vagy esetleg csak maga a felirat rész, ami ha jól látom valami ráhajtogatós módszerrel van rögzítve. Valakinek esetleg van ötlete, hogy honnan lehetne szerezni, lehetőleg nem aranyáron? EBay-en 20-24 ezerért láttam egy szettet, ami kicsit sok egy műanyag bizbaszért.
Az alufelni 16 colos, a kupak átmérője 14,8 cm, a Ford feliratos részé kb 70 mm.
A felirat resze 78 mm. Nem valoszinü,hogy fogsz talälni csak ford feliratot. Tavaly nekem is elveszett 1 db menet közben. Szedd le a többit,es ragaszd vissza valamivel. Vaterän talältam egyszer jo äron,de a sräc nem akarta nemetorszägba postäzni,igy vettem egy zsir uj komplett közepsö reszt 25€. Amugy itt egy hirdetö. _________________ https://fordlanti.blogspot.com/
Sziasztok!
Sikerült megvenni a lökhárító toldatokat. Viszont ezzel kapcsolatosan lenne egy olyan kérdésem, hogy milyen ragasztót ajánlotok a felragasztáshoz. Akár konkrét márkát is mondhattok. Mézi küldött a felszerelésről egy tájékoztatót, de abban csak valami primert írnak, ragasztótípust nem. A primer ha jól tudom valami előkészítő fekete folyadék és a szélvédő ragasztásához használják.
Ahol vettem ott azt mondta a srác, hogy ő rakott fel egyszer ilyet akkor szélvédőragasztót használt, de szerinte gyárilag kétoldalas ragasztóval rakják fel. Ford szerviz és bontó így valószínűleg tudhatja. Persze nem barkácsáruházban kapható típussal, hanem valami spéci cuccal amit nem lehet kapni kereskedelmi forgalomban.
Előre is köszi
Szelvedöragasztot tudsz venni jo minöseget. A ketoldalas szerintem nem sokat er. _________________ https://fordlanti.blogspot.com/
Elküldve:
2017.04.24 23:21:19 Hozzászólás sorszáma a témában: 888 Hozzászólás témája:
Tudja valaki, ha a sima, alap első lökhárítómat akarom cserélni olyanra, ami például az azonos évjáratú kabriókon van, akkor még milyen rejtett költségek merülhetnek fel? Amit látok, az egyértelmű, tehát hogy a ködlámpák nem mennek bele, stb.. A belső dolgok egyezhetnek?
Sziasztok!
Szeretném cserélni a fűtéspanel 3 gombját, kapcsolóját, állítóját, nem tudom minek nevezzem őket.
Ehhez tudnom kellene, hogyan tudom levenni a régieket, hogy felrakhassam az újakat.
Tud valaki segíteni ebben? Cserélt már valaki ilyet?
Ugy oldottam meg,hogy betettem egy faceliftes nagy kijelzös orät.
Szia,
Ez mivel jár pontosan a fizikai cserén kívül? Programozás?
Igen a 2 kulcsot kell az oräval összeprogramozni. Ha ügyes vagy akkor meg tudod egyedül csinálni.
Tehát akkor ennyi?
- veszek egy fl-es órát, a fordulatszámmérő miatt benzineshez valót ill. magam miatt nagy kijelzőset
- beszerelem
- betanítom a kulcsokat (obd2-m van)
Mi lesz a kilométerszámlálóval? Mennyit fog mutatni?
Ugy oldottam meg,hogy betettem egy faceliftes nagy kijelzös orät.
Szia,
Ez mivel jár pontosan a fizikai cserén kívül? Programozás?
Igen a 2 kulcsot kell az oräval összeprogramozni. Ha ügyes vagy akkor meg tudod egyedül csinálni.
Tehát akkor ennyi?
- veszek egy fl-es órát, a fordulatszámmérő miatt benzineshez valót ill. magam miatt nagy kijelzőset
- beszerelem
- betanítom a kulcsokat (obd2-m van)
Mi lesz a kilométerszámlálóval? Mennyit fog mutatni?
Olyan orät vegyel amiben kevesebb a km mint a tiedbe. Felfele lehet modositani lefele nem.
Elküldve:
2018.05.30 14:59:21 Hozzászólás sorszáma a témában: 896 Hozzászólás témája:
Max-r írta:
patky írta:
Max-r írta:
F I. kombisoknak jó hír, hogy a féklámpa matricájuk már az utolsó fázisban van... a talira szerintem meglesznek az első darabok...
1-et én is kérnék.
Etalonképek vannak?
Még csak pauszra + próba matricára nyomtam, de mindjárt rakok fel mintát...
Idefelé megláttam egy reklámgrafika-dekor reklámot... bementem... na találjatok kettőt, hogy milyen autója van a csókának... nemámcsakhogy Focus!!!! de kombi bakker...
Jövő héten kész lesznek az első proto-darabok...
Kb. így fog kinézni...
Sziasztok!
Most láttam én is a wishről is rendelhet ilyen a hátsó szélvédős féklámpára, gondolkoztam, hogy veszek, de előtte megkérdeznélek titeket: mennyire "legális" ez, tehát a rendőr ha meglátja, esetleg műszakin ha benne van állandóra szólhatnak érte? Lehet belőle probléma?
Elküldve:
2018.06.01 14:55:37 Hozzászólás sorszáma a témában: 897 Hozzászólás témája:
benket97 írta:
Max-r írta:
patky írta:
Max-r írta:
F I. kombisoknak jó hír, hogy a féklámpa matricájuk már az utolsó fázisban van... a talira szerintem meglesznek az első darabok...
1-et én is kérnék.
Etalonképek vannak?
Még csak pauszra + próba matricára nyomtam, de mindjárt rakok fel mintát...
Idefelé megláttam egy reklámgrafika-dekor reklámot... bementem... na találjatok kettőt, hogy milyen autója van a csókának... nemámcsakhogy Focus!!!! de kombi bakker...
Jövő héten kész lesznek az első proto-darabok...
Kb. így fog kinézni...
Sziasztok!
Most láttam én is a wishről is rendelhet ilyen a hátsó szélvédős féklámpára, gondolkoztam, hogy veszek, de előtte megkérdeznélek titeket: mennyire "legális" ez, tehát a rendőr ha meglátja, esetleg műszakin ha benne van állandóra szólhatnak érte? Lehet belőle probléma?
Biztos, hogy nem legális, ugyanis nem így jött ki a gyárból.
A másik pedig ugyan eléggé szubjektív, de szerintem nagyon nem szép...
Elküldve:
2018.06.25 14:35:32 Hozzászólás sorszáma a témában: 898 Hozzászólás témája:
Sziasztok
Szeretném a tapasztaltabbak segítségét kérni egy kérdésben, ki akarom cserélni a hűtődíszrácsot egy króm keretűre. 2 opciót találtam az egyik a bontott a másik hogy veszek csak króm keretet, pl:
A kérdésem az lenne hogy ez a keret jó a gyárilag keret nélkülihez is, vagy ez csak a króm kereteshez egy esetleges sérülés javításához? Illetve ha jó hozzá ezt hogy kell felfogatni rá? csavar, ragasztás, patent? Ha lehet maradnék az eredeti keret + króm keret mint egy bontott
Elküldve:
2018.06.25 16:55:19 Hozzászólás sorszáma a témában: 899 Hozzászólás témája:
sebi89 írta:
Sziasztok
Szeretném a tapasztaltabbak segítségét kérni egy kérdésben, ki akarom cserélni a hűtődíszrácsot egy króm keretűre. 2 opciót találtam az egyik a bontott a másik hogy veszek csak króm keretet, pl:
A kérdésem az lenne hogy ez a keret jó a gyárilag keret nélkülihez is, vagy ez csak a króm kereteshez egy esetleges sérülés javításához? Illetve ha jó hozzá ezt hogy kell felfogatni rá? csavar, ragasztás, patent? Ha lehet maradnék az eredeti keret + króm keret mint egy bontott
2 hétig jártam utána hogy tudjam saját magam cserélni. Rendszámtábla le, majd az alcsó rácsnál fogva elkezded kifeszegetni. Pattintós műanyag fülek vannak rajta amik a lökhárítóba akaszkodnak bele. Őszinte leszek mire sikerült nekem is kivennem 2 fül le is tört a régiről de mivel cseréltem a krómosra nem is érdekelt. Ha sikerült kiszedni akkor meg az újat bepattintod a helyére. Ha szerencséd van automatikusan a fülek beleugranak a lökhárítóba szóval nem fog kiesni. Nekem csak 3 fül volt jó szóval az alsó lemezt lekellet vennem és bebújni a kocsi alá megigazítani. De összességében szuper lett az eredmény. Mint írtam a kivételnél lehetnek bajok de nyugodtan rángasd meg ha úgysem használod már. Én is elraktam azért hogy meglegyen de felesleges azóta is. Remélem segítettem.
Elküldve:
2018.06.26 13:10:44 Hozzászólás sorszáma a témában: 900 Hozzászólás témája:
Gabtor írta:
sebi89 írta:
Sziasztok
2 hétig jártam utána hogy tudjam saját magam cserélni. Rendszámtábla le, majd az alcsó rácsnál fogva elkezded kifeszegetni. Pattintós műanyag fülek vannak rajta amik a lökhárítóba akaszkodnak bele. Őszinte leszek mire sikerült nekem is kivennem 2 fül le is tört a régiről de mivel cseréltem a krómosra nem is érdekelt. Ha sikerült kiszedni akkor meg az újat bepattintod a helyére. Ha szerencséd van automatikusan a fülek beleugranak a lökhárítóba szóval nem fog kiesni. Nekem csak 3 fül volt jó szóval az alsó lemezt lekellet vennem és bebújni a kocsi alá megigazítani. De összességében szuper lett az eredmény. Mint írtam a kivételnél lehetnek bajok de nyugodtan rángasd meg ha úgysem használod már. Én is elraktam azért hogy meglegyen de felesleges azóta is. Remélem segítettem.
Köszi a segítséget
amit linkeltél akkor arra való a króm keret, az akkor kb egy 20 as kerettel együtt, megnézem a bontósokat is de ott meg ki tudja mi van a fülekkel
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban