Elküldve:
2006.08.20 18:34:30 Hozzászólás sorszáma a témában: 1 Hozzászólás témája: Nívópálca, olajmennyiség a 1.6 Tdci C-Max-ba
Sziasztok az volna a kédésem hogy a nívópálcán meddig kell lenni az olajnak,és mennyi megy bele olajcserénél? Nekem a szervízbe beleöntöttek, 3.8 litert és teljessen a pálca sárga részének a tetejéig ért az olaj.A nívópálca nem eggyértelmü, nincs max-min jel.Mi van akkor ha sok benne az olaj?
Elküldve:
2006.08.20 18:41:28 Hozzászólás sorszáma a témában: 2 Hozzászólás témája:
Ha túl magas a szint, akkor károsodhat a motor.
Úgy tudom, hogy az sem jó, ha túl alacsony a nívó, ezért lehetőség szerint a maximum környékére kell állítani a szintet. _________________ Peace and Love! (J.Lennon)
Ha matrica vagy zászló igényed van, akkor keress bátran!
Elküldve:
2006.08.20 19:01:22 Hozzászólás sorszáma a témában: 3 Hozzászólás témája:
Az olajszintet a legjobban úgy tudod ellenőrizni, ha reggel indulás előtt (amikor a kocsi egész éjjel állt, a motor hideg, az olaj mindehonnan lefolyt az olajteknőbe) kihúzod a pálcát, na akkor kell a két nívó közé esni a szintnek. Ha ilyenkor egy hangyányival nívó fölött van az sem baj. Ez azért van mert a szervizben maximumra töltötték olajcsere után amikor a motor megjáratták és mivel a szint ellenőrzése és a motor leállítása között nem telt legalább 5 perc ami ezután lefolyt a hengerfejből meg a a főtengelyből meg egyáltalán mindenhonnan ez a mennyiség a nivó fölé ment, ez azt eredményezi hogy amikor jár a motor akkor az olajteknőben felső nívon van a szint ez nem okoz bajt. _________________ Üdvözlettel: Józsi
Ford Focus 1.4 ambiente
Elküldve:
2006.08.20 22:15:10 Hozzászólás sorszáma a témában: 4 Hozzászólás témája: Re: Nívópálca, olajmennyiség a 1.6 Tdci c-maxba
brasch írta:
Sziasztok az volna a kédésem hogy a nívópálcán meddig kell lenni az olajnak,és mennyi megy bele olajcserénél? Nekem a szervízbe beleöntöttek, 3.8 litert és teljessen a pálca sárga részének a tetejéig ért az olaj.A nívópálca nem eggyértelmü, nincs max-min jel.Mi van akkor ha sok benne az olaj?
a sárga rész a nívó, ha a tetején van, akkor max ha az alján akkor min. tehát neked jó volt, és 3.8 lityi olaj megy bele _________________ ...az ember a legnagyobb állat...
Elküldve:
2006.08.22 20:02:50 Hozzászólás sorszáma a témában: 5 Hozzászólás témája:
Az olajnívó Kérdésében nekem is problémáim voltak. (1.6 TDCI C-MAX )
a használati leírásban 3.6 liter van. A szervízben nekem rendszeresen 4.5 litert
töltöttek. Amikor szóvátettem azt mondták nem baj a motornak nem árt.
Énszerintem nem íigy van. A nívó maximumot a sárga rész felső befürészelése adja.
A problémával a FORD HUNGÁRIA -hoz is fordultam.
A válasz az volt hogy nem árt a magasabb olajszint, amíg az olaj nem habosodik.
Gépészmérnök létemre ezt nemigen tudom elfogadni.
Én azt a megoldást választottam, hogy olajcsere után a nívópálca helyén keresztül mipoláncső + nagyméretű fecskendő leszívtam 1/2 Liter olajat.
Igy két légy egycsapásra, nívó normális + látom cseréltek e az olajat
Elküldve:
2006.08.22 20:42:04 Hozzászólás sorszáma a témában: 6 Hozzászólás témája:
Apollo írta:
a használati leírásban 3.6 liter van. A szervízben nekem rendszeresen 4.5 litert
töltöttek. Amikor szóvátettem azt mondták nem baj a motornak nem árt.Énszerintem nem íigy van. A nívó maximumot a sárga rész felső befürészelése adja.
Én azt a megoldást választottam, hogy olajcsere után a nívópálca helyén keresztül mipoláncső + nagyméretű fecskendő leszívtam 1/2 Liter olajat.
Elküldve:
2006.10.18 10:07:08 Hozzászólás sorszáma a témában: 7 Hozzászólás témája:
Viktor írta:
Apollo írta:
töltöttek. Amikor szóvátettem azt mondták nem baj a motornak nem árt.Énszerintem nem íigy van. A nívó maximumot a sárga rész felső befürészelése adja.
de a pénztárcának igen
Nekem annó az off-os Renaultomat túltöltötték olajjal ... kb. 1,5 cm-vel magasabbra és a szerviz kérés nélkül autómatikusan leszívta a felesleges olajat és a max. szintre állította be.....
Akkor a Ford-éknál hogy is van ez....
Egyébként a Focuson olajcsere utaán mindig pár mm-rel a max felett van az olajnívó... ekkora mennyiség nem hiszem, hogy ártana, meg az a plusz 1/2 lityi is valami hasonló mennyiség lehet..... _________________ Üdv. SimgeriNekem is jár Foka Móka(Ford Focus 1,6 Comfort Safety 2003)
Elküldve:
2006.10.18 12:16:21 Hozzászólás sorszáma a témában: 8 Hozzászólás témája:
Sziasztok,
Én úgy jártam a múlkor, hogy saját kezüleg sikerült túltöltenem kb. 1,5 decivel. Nem tudom hogyan történt, de másnapra visszaállt az elöző alacsonyabb szintre. Nem a maximumon volt hanem olyan 90 % a rátöltés előtt és ugyan oda állt vissza. Bizonyos helyzetekben pl. túltöltés következtében, a levegöztető járatokon képes visszaáramolni az olaj. (nagy sebességű kanyarodás, meredeken történő parkolás stb.) Ezért nem szabad túltölteni a motort, mert ez az olaj vissza áramlik az égéstérbe és elégetlenül kerül a katalizátorba és kinyírja rövid idő alatt.
Egyébként a Folkszvágenekben és a testvér modellekben van egy matrica a motortérben ami figyelmeztet. _________________ bncsk TDCI - diesel fun
Az első 1.500 km utáni olajcserénél a "márkaszervíz" nekem is túltöltötte a gépsast. 2-3 mm-el a max. szint felett volt. Benzincsővel és fecskendővel kivettem belőle. Most a 3 vonásból 2-ig ér az olaj. Kezelési kézikönyv nem ad választ arra meddig kell tölteni. Tegyek még bele, hogy maximumig érjen?
Elküldve:
2008.08.10 16:44:41 Hozzászólás sorszáma a témában: 11 Hozzászólás témája:
Nekem a múlt héten volt meg a 40e-res szerviz, és csak most néztem meg az olajszintet. Nekem a sárga műanyag felett a bowden-en van a szint, azaz túltöltötték. Viszont az olaj gyanúsan fekete szinű, ez már azért aggaszt. Az előző Focus-om benzines volt, ott olajcsere után "sötét karamell" színű volt az új olaj, de most a dizelnél inkább sűrű-kávé szinű.
Azt gondolom, hogy azért így ránézésre azért el lehet dönteni, hogy egy friss vagy inkább öreg olajról van szó. Szerintetek??
Gondoltam simán visszamegyek a szervízbe és megkérdezem, hogy "nem tudom a kocsiban mikor volt olajcsere, de javasolná-e a szerviz így ránézésre..." Ha igen a válasz, akkor azért elárulom hogy 1 hete voltam náluk szervízen )
Elküldve:
2008.08.10 17:05:00 Hozzászólás sorszáma a témában: 12 Hozzászólás témája:
Pyt írta:
Nekem a múlt héten volt meg a 40e-res szerviz, és csak most néztem meg az olajszintet. Nekem a sárga műanyag felett a bowden-en van a szint, azaz túltöltötték. Viszont az olaj gyanúsan fekete szinű, ez már azért aggaszt. Az előző Focus-om benzines volt, ott olajcsere után "sötét karamell" színű volt az új olaj, de most a dizelnél inkább sűrű-kávé szinű.
Azt gondolom, hogy azért így ránézésre azért el lehet dönteni, hogy egy friss vagy inkább öreg olajról van szó. Szerintetek??
Gondoltam simán visszamegyek a szervízbe és megkérdezem, hogy "nem tudom a kocsiban mikor volt olajcsere, de javasolná-e a szerviz így ránézésre..." Ha igen a válasz, akkor azért elárulom hogy 1 hete voltam náluk szervízen )
500 km. megtétele után az új gép is ezt csinálja az olajjal.
Ebből már nem lehet kideríteni, hogy volt-e olajcsere. _________________ Peace and Love! (J.Lennon)
Ha matrica vagy zászló igényed van, akkor keress bátran!
Elküldve:
2011.01.07 11:06:49 Hozzászólás sorszáma a témában: 14 Hozzászólás témája:
Pyt írta:
Diesel-nél ha lecseréled az olajat első inditás után fekete lessssssssz az olaj. 500 km után nem csodálom hogy fekete
Megvolt az 1 éves szerviz, az olajat most egy másik szervízben is sikerült túltölteniük.
Kb. 8 dl-t kellett kiszednem.
ezt a tultöltést hideg vagy meleg motornál nézted?
ha meleg megvan miért volt magas...
szervizben hodós olajat kimérve kapja a szerelö, nem hiszem hogy sokat öntenének bele.
gondold végig,neked 8dl plussz volt benne,az 10 autónál már 8 liter azaz 2 autó olajcserét buktak
A lelkiismeretlen szerelőt nem érdekli, hogy a szervízben mennyi olaj fogy, úgyis kifizetteti veled.
Ő az idejével spórol: nem néz utána, hogy mennyi olaj kell az adott motorba, nem várja meg, hogy kicsurogjon a fáradt olaj, nem várja meg, hogy a friss olaj lefollyon a karterba.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban