Üdvözöl a(z) Magyar Ford Focus Klub
Címlap  ·  Saját beállítások  ·  Letöltések  ·  Fórum 2019.10.20. 16:02:20 

  Főmenü
 Hírek, cikkek :
 Címlap
 Régebbi cikkek, írások
 Keresés

 Tagok :
 Új tagoknak
 Klubtagoknak (zártkörű)
 Tagok listája
 Saját beállítások
 Üzenetek

 Közösség :
 Fórum
 Észrevétel küldése
 Hasznos linkek
 Fotóalbum
 Online bolt
 Apróhirdetés
 Letöltések
 Rendszámkereső
 Userbar generátor

 Adatok :
 Klubtérkép
 Top 10

  Hirdetés

  Felhasználók
Üdvözlet, Vendég
Felhasználónév
Jelszó
(Regisztráció)
Felhasználók:
Legutóbbi: gonzo
Mai: 2
Tegnapi: 3
Összesen: 25572
Látogatók:
Vendégek: 414
Tagok: 10
Összesen: 424

Jelen lévő tagok:
01: bszemethy
02: Kapeti
03: Zolika90
04: Shatterhand
05: attis
06: edk
07: smelo
08: kovacsszandra
09: qqrique
10: attila64

fordfocus.hu :: Téma megtekintése - Víz hőfok jelzője
 
  Control Panel
 
ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   Felhasználó listaFelhasználó lista   CsoportokCsoportok 
 
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
Tartalomjegyzék -> Meghibásodások, szervízelési kérdések -> Víz hőfok jelzője
Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 12, 13, 14
Ugrás:   

FIGYELEM!
 
A fórumozók személyes adatait csak belépés után láthatod!
 
 

14 / 14 oldal
 Szerző
Üzenet Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
     
  Attila0927


Offline
Csatlakozott:
2017. 09. 14.
Hozzászólások: 1


HozzászólásElküldve: 2017.09.15 15:26:09  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 391
 Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok

2005,1,6tdci 90 ló,focus.
Télen nem akar bemelegedni termosztát jó,ha lekapcsolom a fűtést akkor egész gyorsan melegszik de hideg van ugye,ha visszakapcsolom akkor visszahűl aztán egyszercsak egész jó lesz.
Másnak is nehezen melegszik ez a motor?
Mit gondoltok mi a baj,szerelők nem találkoztak ezzel a problémával.

Köszi,Attila
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  slyder81


Offline
Csatlakozott:
2015. 08. 02.
Hozzászólások: 31


HozzászólásElküldve: 2018.07.18 14:45:25  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 392
 Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

A hűtő renszeremmel van egy kis férreértésem. Lemerítettem az aksim s beindítva hagytam a kocsit, hogy tölse fel az aksit. 20-30 percig dolgozott a kocsi egyhelyben. Ekkor tünt fel,hogy nem kapcsolt be a ventilátor. Próbáltam direkt 12v tal, beindult a venti. Azóta sikerült szert tennem egy diagnosztikai kábelre. A hűtőventilátor teszt alatt müködik. Amit furcsállok,hogy ha gyors fordulatt tesztet indítok,ha lassùt, a ventilátor akkor is csak gyorsan forog. Járó motros tesztet indítottam, egyhelybe. A henger fej hőmérséklet már 117°C volt, de a venti csak nem indult. Tovább már nem mertem melegíteni.
Itt a fórumon olvastam ,hogy tesztelni lehet a a hőgomba kábelének lehùzásával. Megtettem. Mihelyt elindítom a motrot, indul a venti, s a hőmmérő mutattó a pirosba. Ha csak kontaktba teszem a kulcsot, akkor semmi.
Most akkor hány foknál kell hogy induljon a ventilátor? Vagy nyugodjak meg, s hajtsam a kocsit?(most készülök egy majd 1000km teres ùtra.
Figyeltem a müszercsoport rejtett menüjében a hőmérsèklete. Nyári forróságban(33-36°C) 80km/h sebesség melett 94°os a hengerfej, 100km/h sebességnél 96°(+- 1°)

A fókám egy benzines 1.4 ,2001 kocsi
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  anronas


Offline
Csatlakozott:
2019. 01. 04.
Hozzászólások: 1


HozzászólásElküldve: 2019.01.04 14:16:29  
 Hozzászólás sorszáma a témában: 393
 Hozzászólás témája: vízhőfok pirosban, víz nem forr
Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

segítsetek kérlek hogy hol induljak el.

Adva van egy 2001-es Fóka, 3 hónapja van nálam, kb 2 hónapja azt a hibát produkálja, hogy 80-90 km/h-nál pirosba megy a vízhőfok mutató, elengedem a gázt és kb 15 mp-en belül normál állásba áll.
Amit eddig kiderítettem az az, h elvileg a termosztát nyit lcd-n 97 fok körüli hőmérséklet van.
Venti megy, 2 ventillátoros, azt nem tudom h mindkettő-e, de hallom.

Hűtővíz nem folyik, nem csepeg, nincs sehol látható nyoma és a szint sem csökken. A tartályban lévő cucc tiszta, nem habos, nem olajos, nincs benne buborék sem ha mozgatom a csöveket.

Amit sejtek, hogy gond lehet:
- azóta csinálja ezt amióta felöntöttük fagyállóval, ami óriási hiba, de nem gyári volt ( leengedtetem, már megrendeltem az újakat).. a nem gyári fagyálló csinálhat gebaszt?
- mivel kétlem, hogy 1 percen belül kihülne vagy 10 fokot a hengerfej ( ugye ezt mérjük, ha jól gondolom) ezért gyanúm szerint a jeladó hülyéskedik velem.
- 3 éve volt cserélve a vezérműlánc (nem nálam volt), megnézettem, most nem kell cserélni, viszont nem tudom, hogy akkor cserélték-e a vízpumpát. Ha nem muszáj, akkor nem nyúlnék ehhez hozzá.
- egy bajuszkapcsoló csere során megnézte villanyos, Ő talált egy lógó kábelt aminek a végén egy szenzor volt, visszatette de a gondot nem oldotta meg--- lehet h sérült az a nyomorult szenzor?

Van valakinek ötlete még, hogy mit érdemes ellenőrizni?

u.i: csináltattam neki előműszakit ( 3 hónap múlva megy), ott a fed.komp semmi hibaüzit nem dobott csekklámpa nem ég.. , ebből is azt gondolom, hogy kontakthiba..
 
  Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
   
     
  Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
 
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
Tartalomjegyzék -> Meghibásodások, szervízelési kérdések -> Víz hőfok jelzője
Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 12, 13, 14
Ugrás:   

14 / 14 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban


Forums ©

Oldalkészítés: 0.15 másodperc