Üdvözöl a(z) Magyar Ford Focus Klub
Címlap  ·  Saját beállítások  ·  Letöltések  ·  Fórum 2022.01.17. 19:55:31 

  Főmenü
 Hírek, cikkek :
 Címlap
 Régebbi cikkek, írások
 Keresés

 Tagok :
 Új tagoknak
 Klubtagoknak (zártkörű)
 Tagok listája
 Saját beállítások
 Üzenetek

 Közösség :
 Fórum
 Észrevétel küldése
 Hasznos linkek
 Fotóalbum
 Online bolt
 Apróhirdetés
 Letöltések
 Rendszámkereső
 Userbar generátor

 Adatok :
 Klubtérkép
 Top 10

  Hirdetés

  Felhasználók
Üdvözlet, Vendég
Felhasználónév
Jelszó
(Regisztráció)
Felhasználók:
Legutóbbi: lala1lala
Mai: 3
Tegnapi: 0
Összesen: 26362
Látogatók:
Vendégek: 252
Tagok: 1
Összesen: 253

Jelen lévő tagok:
01: shatterhand


  Tetszőleges tartalom helyes elhelyezése az aláírásunkban
Írta: Mézi
Portál Sokan kérdeztétek már a fórumban, és PM-ben is, hogy hogyan lehetne bevarázsolni fogyasztási adatot az aláírásba. Megpróbálom mindenki számára érthető módon végigvezetni a folyamatot.

Nos, először is kezdjük talán a saját nevünk, és autónk, esetleg kedvenc mondatunk beírásával. Ballagjatok el a következő címre, ahol a profilotokat találjátok, és egyben itt is tudjátok módosítani az aláírásotokat (módosításkor mindig ezt az oldalt kell használnotok, ezért többet nem írom a linket):
http://www.fordfocus.hu/modules.php?name=Forums&file=profile&mode=editprofile

Ha betöltődött az oldal, akkor az Aláírás mezőbe pötyöghetjük ezerrel a szöveget, például: Csak a pufin adhat erőt, és mindent legyőző akaratot!

Ha beírtuk a kívánt szöveget, kattintsunk az oldal alján található Elküld gombra. Ezután már az új aláírásunk fog megjelenni, feltéve, hogy a profilotokban Igen-re van állítva a Mindig csatolja az aláírásomat opció. Ha biztosak akartok lenni benne, hogy minden rendben, akkor kattintsatok az oldal tetején lévő Saját beállítások hivatkozásra, vagy közvetlenül látogassátok meg ezt az oldalt, ahol az Aláírás részben ellenőrizhetitek az eredményt: http://www.fordfocus.hu/modules.php?name=Your_Account


Ha eddig megvan, akkor kezdhetünk trükközni, méghozzá, beteszünk egy hivatkozást a saját fotóalbumunkra. A legfontosabb, hogy a linkek hozzáadásakor törekedjünk a legrövidebb verzióra, ha ez nem megy, akkor nyugodt szívvel használjuk a goo.gl weboldal szolgáltatását. Szóval megkeressük a saját fotóalbumunkat, és feljegyezzük a címet, ez az én esetemben a következő:
http://www.fordfocus.hu/modules.php?set_albumName=M%E9zi-albuma&op=modload&name=gallery&file=index&include=view_album.php

Amint látjátok, ez bazi hosszú, na most jött el az idő, hogy használjuk a goo.gl szolgáltatását. Szóval irány a goo.gl oldal. Majd a mezőbe megadod a hosszú linket, amit rövidíteni szeretnél és kattintasz a Shorten URL gombra. Ha nem vagy bejelentkezve a google fiókodba, akkor meg kell adnod a képen látható kódokat. Ha minden rendben volt, akkor oldalt megkapod az új, rövidített címet, ami az én esetemben a következő:
http://goo.gl/LXToiO

Ha ezzel megvagyunk, akkor tegyük be az alábbi módon az aláírásunkba:
[url=http://goo.gl/LXToiO]Tütükém[/url]
A következő eredményt kell látnunk:


Ok, akkor komplikáljuk tovább, a következő lépésben betesszük a fogyasztási adatunkat, ha van, és egy userbart, ami a fotóalbumunkra fog mutatni.
Akinek van már a http://www.spritmonitor.de oldalon regisztrációja, az lépjen be, akinek nincs, az regisztrálhat. Belépés után válasszátok ki az autótokat, majd bal oldalon kattintsatok a Mileage icon linkre. Ott láthatjátok a különböző fogyasztást jelző kis képecskéket, kiválasztjátok azt, ami nektek tetszik, és az alatta lévő BBCode-ra kattintotok. Ekkor az új oldalon megkapjátok azt a szöveget, amit, ha beillesztetek az aláírásotokba, akkor már működik is, DE! Mivel még ezek a linkek is elég hosszúnak tűnnek, ezért itt is alkalmazhatjuk a goo.gl szolgáltatását. Vagyis, a .html-re végződő linket is kicserélhetjük, és a .png-re végződő linket is, szóval valahogy így kell kinéznie a dolognak:
[url=http://goo.gl/4rZ6DF][img]http://goo.gl/D3ZLWm[/img][/url]

UPDATE: Mostmár a profilotokban is be tudjátok állítani a fogyasztás ikont, ezért nem kell feleslegesen betenni az aláírásba! :D

Innen már csak egy lépés, hogy betegyük a userbarunkat, ami a fotóalbumunkra fog mutatni. Valahonnan szerezzünk be egyet, vagy használjuk a portál Userbar generátorát, töltsük le, majd töltsük fel újra egy olyan helyre, ahonnan biztos nem fog eltunni, pl.: a fordfocus.hu saját fotóalbuma vagy http://www.kepfeltoltes.hu. Bízom benne, hogy a feltöltő oldalak használata nem túl bonyolult. A kepfeltoltes.hu (csak jpg és gif fájlokhoz) esetében feltöltés után kapunk egy rakat linket az oldal alján, ezek közül az utolsót használjuk, mégpedig a direkt linket.
A kapott címmel ismét irány a goo.gl, készítsük el a link rövidítését. Ha ezzel is megvagyunk, akkor variáljuk össze a fotóalbumunk rövidített linkjével.
[url=http://goo.gl/LXToiO][img]http://goo.gl/TRLn97[/img][/url]

Az aláírásban a végén ennek kellene szerepelnie:
[url=http://goo.gl/4rZ6DF][img]http://goo.gl/D3ZLWm[/img][/url]
[url=http://goo.gl/LXToiO][img]http://goo.gl/TRLn97[/img][/url]

Ami az oldalon így fog kinézni:
Képként:

Ahogy a fórumon jelenik meg:Na, és akkor most jöjjön egy apró segítség, ha már mindenki elpöcsölt idáig a dolgokkal. Ha véletlenül írtok be valamelyik topikba, akkor a beíráskor különböző formázásokat használhattok, úgy, mint a szöveg formázása, színezése, kép linkjének beillesztése, stb…
Ha mentek az előnézetre, és tetszik az, amit láttok, akkor ezt a szöveget egy-az-egyben bemásolhatjátok az aláírásotokba is, és ugyanúgy fog megjelenni, mint amikor az előnézetre kattintotok. Felhívom mindenki figyelmét arra, hogy véletlenül se az elküld gombra kattintson, ha csak tesztelni akar, valamint arra is, hogy törekedjen mindenki arra, hogy az aláírásban minél kisebb méretű képek szerepeljenek, mert gondolnunk kell azokra is, akik modemmel neteznek. Valamint arra is ügyeljünk, hogy ne használjunk a fórumon belül bazi hosszú linkeket, mert széttolhatja az egész oldalt. A hosszú linkeket inkább helyezzük be az alábbi formába: [url=idejonalink]szoveg[/url]

Remélem mindenkinek sikerül kreálni egy kreatív aláírást. Akinek ezek után sem látszódik az aláírása a fórumban, az ellenőrizze le, hogy a Mindig csatolja az aláírásomat opció be van-e kapcsolva.
 
 
  Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Portál
· Írta: Mézi


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Portál:
Ford Focus III. 2011 kipróbáltuk


  Cikk értékelése
Átlagolt érték: 4
Szavazat: 1


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


  Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

"Tetszőleges tartalom helyes elhelyezése az aláírásunkban" | Belépés/Regisztráció | 2 Megjegyzés | Vita keresése
Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!

Re: Tetszőleges tartalom helyes elhelyezése az aláírásunkban (Értékelés: 1)
Szerző: Pycee Dátum: 2009. október 15. csütörtök, 20:37
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése)
Helló! Bocsi de úgy néz ki nem vagyok valami ügyes, mert nem tudom a userbart betölteni az aláírásomba. Addig világos volt, hogy a href.hu-n rövidítem a linket. De aztán melyik linkkel kell összevariálni és hogyan, az már nem ment! Köszi a segítséget!Oldalkészítés: 0.09 másodperc