Üdvözöl a(z) Magyar Ford Focus Klub
Címlap  ·  Saját beállítások  ·  Letöltések  ·  Fórum 2022.01.17. 20:19:55 

  Főmenü
 Hírek, cikkek :
 Címlap
 Régebbi cikkek, írások
 Keresés

 Tagok :
 Új tagoknak
 Klubtagoknak (zártkörű)
 Tagok listája
 Saját beállítások
 Üzenetek

 Közösség :
 Fórum
 Észrevétel küldése
 Hasznos linkek
 Fotóalbum
 Online bolt
 Apróhirdetés
 Letöltések
 Rendszámkereső
 Userbar generátor

 Adatok :
 Klubtérkép
 Top 10

  Hirdetés

  Felhasználók
Üdvözlet, Vendég
Felhasználónév
Jelszó
(Regisztráció)
Felhasználók:
Legutóbbi: lala1lala
Mai: 3
Tegnapi: 0
Összesen: 26362
Látogatók:
Vendégek: 228
Tagok: 2
Összesen: 230

Jelen lévő tagok:
01: attila64
02: shatterhand


  Adománygyujtés a Magyar Gyermekmento részére
Írta: Flex
Info KoBuki küldte "
Van egy csapat akik a korszeru gyermek-mentoellátás hazai elterjesztésén fáradozik 2005 szeptembere óta.
Az Alapítványt gyermekintenzíves szakorvosok és mentoszakápolók hívták életre és muködtetik mindennapi munkájuk mellett szabadidejükben, ellenszolgáltatás nélkül.


2007. májusában fulladó gyermekhez vonult a Gyermek-MOK, amikor sajnálatos módon karambolozott egy foútra kikanyarodó személygépkocsival.
Ez a hír bekerült egy kereskedelmi televízió musorába.
Ezután fogalmazódott meg a klub vezetoiben, hogy szervezzünk egy közös gyujtést az autó rendbehozatalára.
Mivel a klubtagok jelentos része családos, ezért jó ötletnek találta mindenki ezt az akciót, és elkezdodött a szervezés.


Május 19-én kezdtük a gyujtést és 5 nap alatt több mint 50 klubtag jelezte, hogy támogatja az ötletünket.
Május 30-án már 206.352 Ft volt az egyenleg, ezt 70 klubtag adta össze. Az összegyult adományok összege hírtelen és gyorsan emelkedett – közben elkészült az autó – így módosítottuk a célt, és már az új mentoautóra szántuk az összeget.

A gyujtést 2007 július 10-én zártuk le. 141 ember 600.000 Ft-tal járult hozzá a gyermekmentéshez. Soha nem számítottunk ilyen és ekkora sikeru részvételre. Dr. Gesztes Éva a Magyar Gyermekmento Alapítvány elnöke tájékoztatott bennünket, hogy július végén megrendelték. Sajnos a Ford gyárában is nyári szünet van, így az autó legkésobb szeptemberben fog megérkezni

 

Végül 2007.11.13-án érkezett meg a Ford gyárából egy 135 lóeros 2.0 TDCi motorral szerelt kombi személyautó. Körülbelül 1 hónap alatt fogják kialakítani a speciális belso teret, (melyben biztonságosan tudják rögzíteni a mentéstechnikai eszközöket) megkülönbözteto jelzéssel látják el és végül egy speciális festést és matricázást kap.

Az elkészült gyermek mento orvosos kocsit (MOK) a Magyar Ford Focus klub tagjai láthatták eloször a hivatalos átadás elott egy héttel. A Hosök terére szerveztünk egy ünnepélyes átadást, ahol több mint 30 autó jelent meg. A régi és új mentoautó megkülönbözteto jelzéssel gördült be a Hosök terére. Megható pillanatok voltak mindenki számára.

 
Átadtunk egy sokunk által aláírt csekket ami szimbolizálta az átadott összeget. Megismerhettük az Alapítvány tagjait, dolgozóit. Felejthetetlen bemutatót kaptunk Ricsitol, aki bemutatta a az autó felszerelését. Azt hiszem még most is ott állnánk, ha a hideg és a késo éjszaka nem szól közbe. Reméljük, hogy a szokásos nagy nyári Focus-találkozón ott lesznek és folytathatjuk a jókedvu kötetlen beszélgetést.

 


Egy héttel késobb a Bethesda Gyermekkórházban került sor az új Gyermek-MOK ünnepélyes átadására. Az eseményen részt vett az Országos Mentoszolgálat vezetosége, a Bethesda kórház foigazgatója, a  Magyar Gyermekmento Alapítvány támogatói, kollégái, vendégei és bajtársai. Az új MOK felszerelése is bovült, illetve részben megújult.

Még egyszer szeretnék külön köszönetet mondani MINDANYIÓTOKNAK akik segítették abban, hogy gyermekeinket profi és nagy szaktudással rendelkezo szakemberek egy profi autóval menthessék.
Ezzel az adománnyal az autó 1/8-ada képzeletben a mienk, mondhatnánk azt, hogy minden 8. gyermek mentésében képzeletben mi is segítünk.

Végül álljon itt egy mondat, amit a doktorno mondott, utalva a magyarországi gyermekmentésre: „Akkor van gyermekünk jó kezekben, amíkor ok jönnek…”


Bovebb információk: Magyar Gyermekmento Alapítvány
Fényképek: Fotoalbum
Kapcsolódó fórum: klikk
"
 
 
  Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Info
· Írta: Flex


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Info:
Minden, amit a Focus II-rol tudni akartál


  Cikk értékelése
Átlagolt érték: 5
Szavazat: 1


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


  Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

"Adománygyujtés a Magyar Gyermekmento részére" | Belépés/Regisztráció | 1 megjegyzés | Vita keresése
Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!

Re: Adománygyűjtés a Magyar Gyermekmentő részére (Értékelés: 1)
Szerző: otvoslajos Dátum: 2008. január 03. csütörtök, 08:24
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése)
Jártam a Gyermekmentő homelapján és nagy meghatottsággal vettem tudomásul, hogy legalább ők külön kis cikket írtak a december 8-i átadásról, a velünk való találkozásról, és az átadási cikkben a MFFK-t kiemelten a többi nagy sponzor mellett másodikként említették. Javaslom a továbbiakban is ápoljuk velük a jó kapcsolatokat, esetleg szervezhetünk valóban majd másik gyűjtést is technikai eszközökre, amire szükségük van a továbbiakban. Én magam nem szeretném, ha éles helyzetben kellene találkoznom velük, de ha szükséges lenne, akkor inkább velük, mint mással. Nagy nagy gratuláció mindenkinek aki segített, és nekik is áldozatos munkájukért. Jó tudni, hogy vannak emberek ebben az országban, akik még valóban rendelkeznek hivatástudattal és szeretik azt amit szívvel lélekkel csinálnak.Oldalkészítés: 0.13 másodperc