Üdvözöl a(z) Magyar Ford Focus Klub
Címlap  ·  Saját beállítások  ·  Letöltések  ·  Fórum 2021.09.18. 00:38:32 

  Főmenü
 Hírek, cikkek :
 Címlap
 Régebbi cikkek, írások
 Keresés

 Tagok :
 Új tagoknak
 Klubtagoknak (zártkörű)
 Tagok listája
 Saját beállítások
 Üzenetek

 Közösség :
 Fórum
 Észrevétel küldése
 Hasznos linkek
 Fotóalbum
 Online bolt
 Apróhirdetés
 Letöltések
 Rendszámkereső
 Userbar generátor

 Adatok :
 Klubtérkép
 Top 10

  Hirdetés

  Felhasználók
Üdvözlet, Vendég
Felhasználónév
Jelszó
(Regisztráció)
Felhasználók:
Legutóbbi: csapodaniel
Mai: 0
Tegnapi: 1
Összesen: 26275
Látogatók:
Vendégek: 440
Tagok: 1
Összesen: 441

Jelen lévő tagok:
01: Aschy


  Ismét gyűjtöttünk! 2009.04.19.
Írta: Flex
Info Lala küldte " 2009.04.19 ismét kiemelkedő nap volt a klub életében. Ma volt az idei év évadnyitó találkozója, amelyet a Ford klubok közösen szerveznek, de mégsem ez adta igazán a nap fénypontját! Sokkal inkább, hogy ezen a vasárnapon adtuk át barátainknak a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak a 2008 karácsonyán összegyűjtött adományokból vásárolt felszereléseket.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kedves Barátaim!

 
 
 
      Költői kérdés, miért is gyűltünk össze? Mi az a közös cél, ami ezt az összefogást immár másodszor hozta létre? Mi az, ami kispénzű magánembereket arra ösztönöz, hogy lemondva néhány dologról egy jó ügyet segítsenek?

      Megelégedéssel és további tettvággyal tölti el az embert, amikor látja ezt az eléje táruló képet. Egy modern, korszerű és elhivatott csapat képe rajzolódik ki, akik hivatástudatuktól hajtva létrehozták ezt a mára már 3 autóból álló mentőegységet, abból a célból, hogy a sérült, beteg gyermekeken minél gyorsabban, hasznosabban és hatékonyabban tudjanak segíteni.

      Engedjetek meg nekem egy rövid történeti áttekintést!

      Az Alapítvány 2005. szeptember elsején az Országos Mentőszolgálattal közösen, egy Magyarországon új ellátási formát, Gyermek Mentő Orvosos Kocsit indított Budapesten. Ez a fejlett egészségügyi rendszerrel rendelkező országokban már elterjedt és jól bevált szervezeti forma. Előnye, hogy a mentőorvos gyorsabban ér az eset helyszínére, így a korábban megkezdett szakszerű első ellátás javítja a betegek túlélését, rövidíti a kórházi tartózkodási időt. A mentőorvosos autón csak két személy teljesít szolgálatot, egy gyermekgyógyászatban és intenzív terápiában jártas szakorvos és egy ápolói feladatokra is képzett gépkocsivezető. Az autó nem szállít beteget, feladata a súlyos állapotú betegek stabilizálása, szállítható állapotba hozatala, így adott idő alatt több, mentőorvost igénylő eset látható el egy kijelölt térségben. Összességében elmondható, hogy az autók üzemeltetése korszerű és kifejezetten költségkímélő megoldás. A felszereltségüket tekintve egy mozgó gyermekintenzív osztálynak felelnek meg. A gyermekek sürgősségi ellátásához szükséges eszközök teljes méretválasztékban megtalálhatók ezeken az autókon. Így lehetővé teszik, hogy a szaktudás, a műszerek és eszközök a lehető leggyorsabban érkezzenek meg a beteg gyermek feltalálási helyére, ahova a legközelebb lévő mentőegységet a gyermekmentővel egyidőben párhuzamosan riasztják.

      Mi, akik 2007-ben már egyszer egy jó cél mellé tettük le voksukat újra itt voltunk. A gyűjtés ötletét Köbüki kolléga vetette fel és a csapat amikor a 2007-es Ford Majálison megtudta, hogy az alapítvány egyetlen autóját baleset érte, azonnal összefogott és egységesen sorakozott fel egy nemes cél mögé. Abban az évben az eredeti célt, az autó gyors kijavítását, jóval túlszárnyalva, annyi pénzt sikerült összegyűjtenünk, hogy hatékony segítséget tudtunk nyújtani egy újabb mentő megvásárlásához, melyet közösen ünnepeltünk a Hősök terén tartott privát átadó ünnepségen. Együtt álltunk meghatottan a kövön, szívünkben ugyanazzal a kellemes érzéssel, hogy ha csak egy gyermek életét sikerült megmentenünk, már akkor is megérte. De tudjuk, ettől sokkal többet tettünk, mi és az alapítvány többi támogatói, de legfőképpen az ott dolgozó lelkes szakemberek!

      Az elmúlt 3 év során a gyermek MOK közel 3000 súlyos, súlyos-életveszélyes állapotú gyermeken segített. Autópályákon baleseteknél, gázolásoknál, gázrobbanásnál, újraélesztéseknél, ikerszülésnél a Velencei - tótól Gödöllőn keresztül a Pilis- hegységig.

      2008 nyarán Budapest mellett a Balaton déli partján is elkezdték MOK szolgálatukat.

      Az elmúlt év sikereit nem hagytuk leülepedni. 2008 karácsonya előtt ismét többünkben felmerült a segíteni akarás szándéka, mely szándékot tettek követtek. Ennek eredménye újabb több, mint félmillió forintnyi adomány összegyűlése volt, melyből most orvosi eszközöket vettünk a gyermekmentőn szolgáló barátaink részére, hogy munkájukat minél jobban megkönnyítsük, és hatékonyabbá tegyük!      De nemcsak ezzel segíthetünk! Én jómagam többször láttam az alapítvány autóját szirénázva száguldani, hogy segíthessen egy bajba jutotton. És szomorú szívvel vettem tudomásul, hogy vannak, sajnos még mindig vannak embertársaink, akik saját önös céljaik és saját pöffeszkedésük érdekében nem segítenek a nagyvárosi közlekedés forgatagában menteni igyekvő szirénázó autónak. Itt és most kérek mindenkit, aki együtt érez velünk, akinek a szíve együtt dobog a csapattal, a hétköznapokban is figyeljen és figyelmeztessen, nyissuk fel a vakok szemét, hogy lássanak, hogy ne akadályozzanak, hanem segítsenek! Hogy ezt a világot jobbá tegyük! Hogy ezt az országot jobbá tegyük! Együtt és közösen! Gyermekeinkért, akikből a jövő generációja fog felnőni, akiknek nekünk kell példát mutatni a jó út felé!
      Kedves Barátaink Gyermekmentősök!

      Vigyázzatok a gyermekekre, vigyázzatok a hivatástudatotokra, és persze vigyázzatok önmagatokra is! Gyermekeinknek szükségük van Rátok, a szüleik nagyobb biztonságban tudják szeretteiket a MOK létezésével és biztos vagyok benne, hogy Ti pedig ezzel a tudattal még inkább lendületet és kitartást kaptok további munkátokhoz!

      Remélem 2009-ben ismét találkozunk hasonló célokkal!

Képek a találkozóról, és az átadásról.
"
 
 
  Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Info
· Írta: Flex


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Info:
Minden, amit a Focus II-rol tudni akartál


  Cikk értékelése
Átlagolt érték: 5
Szavazat: 1


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


  Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

"Ismét gyűjtöttünk! 2009.04.19." | Belépés/Regisztráció | 1 megjegyzés | Vita keresése
Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!

Re: Ismét gyűjtöttünk! 2009.04.19. (Értékelés: 1)
Szerző: Focuska (adamtech@freemail.hu) Dátum: 2009. április 24. péntek, 06:49
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése) http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=30781
Ez nagyon szép cikk! És nemes az érdek is :)Oldalkészítés: 0.11 másodperc