Üdvözöl a(z) Magyar Ford Focus Klub
Címlap  ·  Saját beállítások  ·  Letöltések  ·  Fórum 2022.01.17. 20:58:36 

  Főmenü
 Hírek, cikkek :
 Címlap
 Régebbi cikkek, írások
 Keresés

 Tagok :
 Új tagoknak
 Klubtagoknak (zártkörű)
 Tagok listája
 Saját beállítások
 Üzenetek

 Közösség :
 Fórum
 Észrevétel küldése
 Hasznos linkek
 Fotóalbum
 Online bolt
 Apróhirdetés
 Letöltések
 Rendszámkereső
 Userbar generátor

 Adatok :
 Klubtérkép
 Top 10

  Hirdetés

  Felhasználók
Üdvözlet, Vendég
Felhasználónév
Jelszó
(Regisztráció)
Felhasználók:
Legutóbbi: lala1lala
Mai: 3
Tegnapi: 0
Összesen: 26362
Látogatók:
Vendégek: 219
Tagok: 2
Összesen: 221

Jelen lévő tagok:
01: hzsolt21
02: attila64


  Motorvédő lemez alulra Focus II. 2004-
Írta: Lala
Barkács Többször elgondolkodtunk már azon, hogy milyen hasznos dolog tud lenni, ha az autó motorja alulról is védelmet élvez a külső behatásokkal szemben. Ám az árverseny szellemében ez is egy olyan alkatrész, amit könnyen le lehet spórolni az autók szerényebb felszereltségű modelljeiről, ám utólag könnyedén pótolható.
Lássuk hogyan.
A képen a Focus 2004-től gyártott modelljeinek motorvédő lemeze látható. Szerencsére nem változtattak rajta, így a Facelift előtti és utáni modelleknél is felszerelhető és ugyanaz az alkatrész.

Mire is van szükségünk?
Legelőször is magára a motorvédő lemezre. Ennek a finiskódja motortípusonként nyilvánvalóan különbözik, de alapvetően a lemez és annak rögzítése egyforma, a motor védelmét ugyanúgy szolgálja. Ha emlékeztek hoztak az országba 1500 Ford Focus kombit, melyről a rendőrség a motorvédő lemezt leszereltette, mivel nekik másra volt szükségük. Így ezek a védőlemezek az Andrew Weaver Kft-nél, vagyis Mézi kollégánál megvásárolhatóak, rögzítőelemekkel együtt.
Kell tehát a 6P013 jelű lemez és 3 db HN2-es és 2 db HN3-mas rögzítőanya, valamint 5 db HS2-es rögzítőcsavar.

A motovédő lemezHátsó anyákMellső anya

Ha megvan minden, akkor kezdődhet a felépítés, ami nagyon egyszerű:
Az ábrán bejelöltem, a rögzítési pontokat.

A vörös, vagy barna színű műanyag anyákat előre kell beilleszteni a hűtő alatti tartó kiképzett helyeire:


A fehér hátsó műanyag anyákat hátra a mellső futómű kereszttartójába az ábrán jelzett helyen kell betenni.

A képen jobbra látható mellső lengőkart rögzítő elemnél kell majd beilleszteni az első képen zölddel jelölt műanyag nyúlványt, ami hátul illeszti fel a lemezt! A sárga nyíl mellett.


Ha bent vannak az anyák, illesszük be a helyére a lemezt, és először hátul, majd elöl csavarjuk be rögzítőanyákat, de ne húzzuk meg. Ellenőrizzük a lemez fekvését, és utána húzzuk meg a csavarokat.

És ha készen vagyunk akkor örülünk!Ha valakit elérhető áron érdekel a dolog, keresse Mézit a megadott elérhetőségei egyikén, vagy: Andrew Weaver Kft.

További képek
 
 
  Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Barkács
· Írta: Lala


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Barkács:
Alapjárati szabályzó tisztítása


  Cikk értékelése
Átlagolt érték: 5
Szavazat: 1


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


  Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

Kapcsolódó rovatok

Barkács

"Motorvédő lemez alulra Focus II. 2004-" | Belépés/Regisztráció | 24 Megjegyzés | Vita keresése
Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!

Re: Motorvédő lemez alulra Focus II. 2004- (Értékelés: 1)
Szerző: Mézi Dátum: 2010. december 06. hétfő, 21:45
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése)
Grat, jó a leírás! :) A burkolat valóban kapható nálam, 6500 forintos áron, klubkártyásoknak 5500 forint, ebben az árban benne vannak a felszereléshez szükséges patentek és csavarok is.Re: Motorvédő lemez alulra Focus II. 2004- (Értékelés: 1)
Szerző: MrHungarian Dátum: 2011. január 06. csütörtök, 11:34
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése)
sziasztok! Jó a cikk, akkor valószínűleg Focus1-re is létezik hasonló möglichkeit, ugye ?! nekem csak azért érdekes mindez, mert 2002-es Ghiám van és nincs motorvédő egyáltalán rajta..(használtan vettem) szerintetek miért nincs?Re: Motorvédő lemez alulra Focus II. 2004- (Értékelés: 1)
Szerző: Rick80 Dátum: 2010. december 06. hétfő, 23:04
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése)
Sziasztok! Szupi a leírás, valóban egyértelmű a felszerelés, így különösképpen!! Lenne azonban egy kérdésem! Vajon, az I.-es fókára is felszerelhető ez a burkolat? Ha nem, akkor lehet rá kapni megfelelőt? Eddig amit találtam, az az 1.8 tddi-re való! Nekem 1.4 benyás van, és naon kéne az az alsó dekli! Köszi a választ! Üdv.: Rick80Re: Motorvédő lemez alulra Focus II. 2004- (Értékelés: 1)
Szerző: eric20 Dátum: 2010. december 06. hétfő, 23:42
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése)
nem is tudtam hogy ez is extra dolog. az én kocsimon rajta van gyárilag. lassan kiderül h bőven megéri megfizetni a titanium felszereltséget. :)Re: Motorvédő lemez alulra Focus II. 2004- (Értékelés: 1)
Szerző: monster-inc Dátum: 2010. december 08. szerda, 22:25
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése)
Woah, én meg azt hittem, hogy ez széria felszerelés. A külső behatások ellen max felfreccsenő víz, sár ellen véd. Illetve földúton járva először ezt karistolja a nyomvályú, ami így szívinfarktust igen de motorsérülést nem okoz. Azért jó ha van ;)Re: Motorvédő lemez alulra Focus II. 2004- (Értékelés: 1)
Szerző: radi Dátum: 2010. december 13. hétfő, 07:16
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése)
És olaj cseréhez könnyen leszedhető?Re: Motorvédő lemez alulra Focus II. 2004- (Értékelés: 1)
Szerző: Mézi Dátum: 2011. február 05. szombat, 19:18
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése)
Az eddigi visszajelzések alapján azt tapasztaltam, hogy vannak autók, ahol a jobb oldalon van egy plusz műanyag elem, aminek a csavarja oda esik, ahol van egy üres csavarhely a burkolaton. Aki ilyet tapasztal, annak be kell szereznie egy kb. 1 centivel hosszabb csavart oda, és így biztosan tartja majd a régi elemet és a motorvédő burkolatot is a csavar.Re: Motorvédő lemez alulra Focus II. 2004- (Értékelés: 1)
Szerző: milanbaros Dátum: 2011. február 15. kedd, 13:27
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése)
Sziasztok! A fentebb említett rendőrségi műanyag motorvédőket a Verecke Bt által forgalmazott Seriff márkanevű acél motorvédő lemezekre cserélték. Ezeknek az ára ugyan magasabb (bruttó 30.000 Ft körüli), mint a műanyagoké, de ha valakinek tartósabb és erősebb motorvédő burkolatra van szüksége, amely nem csak a porvédő szerepét tölti be, akkor tudom ajánlani ezeket a 2 mm-es acél lemezeket. Terepre és a magyar kátyús utakra kiváló. Elérhetőség található a weboldalukon. Írjátok be, hogy seriff.hu vagy karter.hu!Re: Motorvédő lemez alulra Focus II. 2004- (Értékelés: 1)
Szerző: gergoap Dátum: 2011. február 19. szombat, 20:07
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése)
Most hallottam, hogy hátránya is van: Valakinek felforrt a víze Focus 1-en, mert így nem megfelelő a motor hűtése. Magam pedig nem tennék fel ilyet, mert néha látogatják nyestfélék a motorteremet. Nos így alul befészkelnék magukat és szétrágnának mindent.Re: Motorvédő lemez alulra Focus II. 2004- (Értékelés: 1)
Szerző: milanbaros Dátum: 2011. február 19. szombat, 22:16
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése)
Akkor az egy másik fajta kartervédő lehetett, ugyanis a Seriffet a Ford európai képviseletével közösen fejlesztette a gyár és úgy van kialakítva, hogy javítsa a motor hőháztartását. A nyestfélék befészkeléséhez csak annyit tudok hozzászólni, hogy szerintem akkor a műanyag porvédőt is szétrágja, nem csak a kocsi egyéb dolgait. De még nem találkoztam ilyen jellegű problémával.Re: Motorvédő lemez alulra Focus II. 2004- (Értékelés: 1)
Szerző: mzolka Dátum: 2011. április 01. péntek, 22:56
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése)
Nekem jobb oldalon gyárilag ott volt az a műanyag elem, de úgy néztem h a nagy burkolat is ellátja azt a funkciót, ezért az kikerült onnan. rosszul tettem és az kell oda??Re: Motorvédő lemez alulra Focus II. 2004- (Értékelés: 1)
Szerző: dzoli33 Dátum: 2011. augusztus 17. szerda, 14:06
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése)
1.8 tdci -re tettem burkolatot. Az előző tulajdonosa összetörhette, újat meg nem vett rá. Az autó sokkal csendesebb lett, mondhatnám ég és föld a különbség. A szíjat cserélni kellett, a sár a kosz teljesen tönkretette. A computer szerint még a fogyasztás is csökkent pár decivel, ami valószínűleg tényleg így lehet, hiszen ha belegondolok, a légáramlási tulajdonságok is kedvezően változtak.Re: Motorvédő lemez alulra Focus II. 2004- (Értékelés: 1)
Szerző: Jeff01 Dátum: 2016. február 07. vasárnap, 10:11
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése)
Sziasztok, Remek leírás gratula... Én az elmúlt héten szereltem fel egyet de a masszívabb verziót, ugyanis sheriff lemezből készült alsó védelmet kapott a verda. Rendelés után gyorsan megjött, pontosan passzoltak a szerelési pontok semmi "barkácsolást" nem igényelt, gyári pontokra szerelhető termék. csápos emelő nélkül egy rögtönzött rampát építve lett felszerelve, persze a biztonsági tényezőkre maximálisan figyelve. Meg vagyok vele elégedve, és nagyon masszívnak tűnik, szerintem 100%-os alsó védelem. Nemrég óta van fenn de véleményem szerint csendesebb is lett az autó menet közben.Oldalkészítés: 6.18 másodperc