Üdvözöl a(z) Magyar Ford Focus Klub
Címlap  ·  Saját beállítások  ·  Letöltések  ·  Fórum 2021.11.28. 15:30:09 

  Főmenü
 Hírek, cikkek :
 Címlap
 Régebbi cikkek, írások
 Keresés

 Tagok :
 Új tagoknak
 Klubtagoknak (zártkörű)
 Tagok listája
 Saját beállítások
 Üzenetek

 Közösség :
 Fórum
 Észrevétel küldése
 Hasznos linkek
 Fotóalbum
 Online bolt
 Apróhirdetés
 Letöltések
 Rendszámkereső
 Userbar generátor

 Adatok :
 Klubtérkép
 Top 10

  Hirdetés

  Felhasználók
Üdvözlet, Vendég
Felhasználónév
Jelszó
(Regisztráció)
Felhasználók:
Legutóbbi: Dumbo
Mai: 1
Tegnapi: 1
Összesen: 26324
Látogatók:
Vendégek: 463
Tagok: 2
Összesen: 465

Jelen lévő tagok:
01: attila64
02: Laszlo71


  A Magyar Gyermekmentő Focus balesete. GYŰJTÉS!
Írta: Lala
Portál Főúton, fulladó csecsemőhöz vonult pécsi mentőegységünk megkülönböztető jelzéseit használva, amikor egy személygépkocsi hirtelen elé kanyarodott. Az elkerülhetetlen nagy erejű ütközés következtében a személyautót vezető idősebb Asszony, valamint 3 Bajtársunk is megsérült. A Hölgy súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett el, mentőegységünk tagjai mellkasi sérülésekkel, gerincsérüléssel és agyrázkódással kerültek a Klinikára.Mint sokan tudjátok Klubunk évek óta kapcsolatot ápol a Magyar Gyermekmentő Alapítvánnyal, akik Ford Focus típusú mentők segítségével végzik feladatukat.

A Közhasznú Alapítvány az elmúlt 7 évben 10.000 súlyos, életveszélyes állapotú gyermeket részesített korszerű mentőellátásban.

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány Budapesten, Győrben és Pécsen valamint nyaranta a Balaton mellett végzi mentési munkáját. Gyermek Mentőorvosi Kocsikat (MOK) üzemeltetnek, melyek a gyermek-intenzív osztályok "meghosszabbított karjaiként" viszik a baleset helyszínére a szakorvost és a teljes méretválasztékú, legkorszerűbb rohamfelszerelést.
A MOK nem szállít beteget, feladata a súlyos, életveszélyes állapotú gyermek vitális paramétereinek stabilizálása. A MOK rendszerben személyautóval végzik a mentést, mely gyorsabban mozgatható, jobban kihasználható és költségkímélőbb megoldást jelent, mint a hagyományos rohamkocsik bevetése.


Az Alapítvány ingyenesen elérhető oktatási tevékenységet is végez, laikusoknak és egészségügyi dolgozóknak szervezünk tanfolyamokat országszerte megelőzés valamint gyermek- sürgősségi ellátás, elsősegélynyújtás témakörben.

Az Alapítvány adományokból származó illetve pályázati pénzekből finanszírozza a mentőautók működését illetve a képzések hátterét, ezért a támogatást lehet nyújtani például az adó 1%-nak a felajánlásával, illetve a hasonló gyűjtésekkel.

Sajnos 2013.02.11-én a pécsi mentőegységük balesetet szenvedett.

"Főúton, fulladó csecsemőhöz vonult pécsi mentőegységünk megkülönböztető jelzéseit használva, amikor egy személygépkocsi hirtelen elé kanyarodott. Az elkerülhetetlen nagy erejű ütközés következtében a személyautót vezető idősebb Asszony, valamint 3 Bajtársunk is megsérült. A Hölgy súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett el, mentőegységünk tagjai mellkasi sérülésekkel, gerincsérüléssel és agyrázkódással kerültek a Klinikára.

Az Asszony több életmentő műtétet követően stabil állapotban intenzív osztályon fekszik. Egységünk tagjai a körülményekhez képest jól vannak. A csecsemőt az OMSZ egyik mentőautója látta el és szállította kórházba.

Nagyon szépen köszönjük az érdeklődést, gyógyító szavakat, a felajánlott sok segítséget, melyeket Kollégáinktól és számunkra ismeretlenektől kaptunk és kapunk.

Sajnos mentőautónk totálkárosra tört a balesetben.

http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/196989"

Mivel a Gyermekmentő támogatásokból tartja fent magát, így a kieső autó mielőbbi javítása, vagy pótlása érdekében a klubunk ismét gyűjtést szervez, melyet a fenti topikban is közzétettünk:

Gyűjtés a Gyermekmentő Focusra

A gyűjtés menete a megszokott módon zajlik, tehát a listára itt a topicban fel kell iratkozni (kezdőknek: a listát lemásoljuk egy új hozzászólásba és az utolsó ember mögé írjuk a saját nevünket). Ez még csak egy szándéknyilatkozat, ha megérkezik a pénz akkor egy mosolygós arcot rakok majd az illető neve mögé. Összeget nem kell írni, lehet száz és százezer forintot is küldeni, ez a gyűjtés nem arról szól hogy ki milyen sokat küldött.
A pénzt egy nem használt és nulla forgalmú bankszámlán gyűjtjük, ami erre érkezik azt teljes összegben átutaljuk az alapítványnak.

Tehát a tudnivalók:

- gyűjtés ideje: 2013. február 12. - március 15.
- kedvezményezett: Ötvös Lajos
- bankszámlaszám: Citibank 10800014-20000006-13589198 (nicknevedet írd a megjegyzés mezőbe)!
- nem lenne baj ha az utalással egyidőben írnátok egy pm-et hogy küldtetek pénzt (név, nicknév, összeget is), mert korábban gond volt azzal hogy nem lehetett beazonosítani egy-egy utalást.
 
 
  Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Portál
· Írta: Lala


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Portál:
Ford Focus III. 2011 kipróbáltuk


  Cikk értékelése
Átlagolt érték: 5
Szavazat: 1


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


  Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

Kapcsolódó rovatok

Info

"A Magyar Gyermekmentő Focus balesete. GYŰJTÉS!" | Belépés/Regisztráció | 5 Megjegyzés | Vita keresése
Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!

Re: A Magyar Gyermekmentő Focus balesete. GYŰJTÉS! (Értékelés: 1)
Szerző: Paja Dátum: 2013. február 12. kedd, 20:23
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése)
A mentő műszerek kibírták a csattanást?Re: A Magyar Gyermekmentő Focus balesete. GYŰJTÉS! (Értékelés: 1)
Szerző: Szil Dátum: 2013. február 13. szerda, 09:30
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése)
Kié a számla? (Mit írjak a számlaszám "kedvezményezett"-jének mezőjébe?)Re: A Magyar Gyermekmentő Focus balesete. GYŰJTÉS! (Értékelés: 1)
Szerző: KoBuki Dátum: 2013. február 13. szerda, 13:16
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése)
A felszerelés hátul rögzített polcrendszerben van, és az érzékenyebbek (pl Lifepack - Defibrillator+ÉKG) úgy vannak kialakítva, hogy nagyobb ütközést is kibírjanak. Többen kérdeztétek, hogy biztosítás? Az autó 99%, hogy gazdasági totálkár lett sajnos. Természetesen van az autón CASCO, de amíg a vizsgálat le nem zárul addig nem fizet a biztosító és értékesíteni sem lehet a roncsot.Oldalkészítés: 0.10 másodperc