Üdvözöl a(z) Magyar Ford Focus Klub
Címlap  ·  Saját beállítások  ·  Letöltések  ·  Fórum 2021.11.28. 16:14:47 

  Főmenü
 Hírek, cikkek :
 Címlap
 Régebbi cikkek, írások
 Keresés

 Tagok :
 Új tagoknak
 Klubtagoknak (zártkörű)
 Tagok listája
 Saját beállítások
 Üzenetek

 Közösség :
 Fórum
 Észrevétel küldése
 Hasznos linkek
 Fotóalbum
 Online bolt
 Apróhirdetés
 Letöltések
 Rendszámkereső
 Userbar generátor

 Adatok :
 Klubtérkép
 Top 10

  Hirdetés

  Felhasználók
Üdvözlet, Vendég
Felhasználónév
Jelszó
(Regisztráció)
Felhasználók:
Legutóbbi: Dumbo
Mai: 1
Tegnapi: 1
Összesen: 26324
Látogatók:
Vendégek: 454
Tagok: 1
Összesen: 455

Jelen lévő tagok:
01: attila64


  10 éves Jubileumi Ford Focus találkozó, 2013. május 24-26. Kunsági major
Írta: Lala
Info

Szinte alig hihető, de míg több internetes klub és fórum a megszűnés ellen és a túlélésért küzd, addig eljött a Magyar Ford Focus Klub megalakulásának 10 éves évfordulója.

Az évforduló alkalmából szervezett találkozóról az információkat ebben a cikkben olvashatjátok!Szinte alig hihető, de míg több internetes klub és fórum a megszűnés ellen és a túlélésért küzd, addig eljött a Magyar Ford Focus Klub megalakulásának 10 éves évfordulója. Éppen ezért, a 10 éves évforduló kapcsán színvonalasabb találkozót szerettünk volna szervezni annál, mintha leülünk a rét szélére és sütögetünk. Leginkább azért, mert ezt bármikor, 1-2 hét kisebb szervezéssel meg tudjuk tenni, mint ahogy biztosak vagyunk benne hogy idén lesz 1-2 ilyen típusú összejövetel.
Tudjuk azt is hogy a társaság egy részének pénztárcája nem engedi meg hogy a világ végére szervezzünk tejjel-mézzel folyó kánaánt, hiszen oda el kell jutni, drága szállást és drága ételeket kell fizetni, szóval egy hétvégére húzós tud lenni sokaknak és nincs választási lehetőség, már a lejutás mondjuk Villányba is elég megterhelő tud lenni. Jópáran szeretnétek ilyen talikat, volt is, és remélhetőleg lesz is még ilyen.Szerencsére nem kellett a sajtban a lyukat feltalálni visszanyúltunk a 2008 évben szervezett találkozó alapjaihoz, így a választás némi előérdeklődés után ismét a Kunsági majorra esett, ami az ország közepén van, mindenki számára könnyen megközelíthető helyen, van lehetőség ott alvásra vagy akár csak 1 napos programban való részvételre, és lehetőleg minden valamennyire azért elérhető áron legyen. Így esett ismét a választás a Kunsági Majorra, Kecskeméttől 20 km-re nyugatra. 


Az ország kellős közepén található ez a pusztai turizmusra épülő major, és alapvetően azzal foglalkozik mint a legtöbb környékbeli tanya, csárda: jönnek a magyar és német vendégek busszal, jókat lovagolnak, esznek aztán hazamennek. Na most ez nem így lesz!
A találkozó programját négy nagy részre fogjuk bontani: egy péntek délutáni, esti bemelegítőre, egy szombat délelőtti igazi pusztai hangulatú programra, ahol annak lesz jelentősége hogy a helyszín ahol vagyunk nagyon különleges és ennek megfelelően rendkívül érdekes programokon vehetünk részt, majd ebéd után jön a csapatépítő program, este pedig vacsora, tábortűz, szalonnasütés, majd kedv és igény alapján póker, biliárd, csócsó, stb zárhatja a napot, amíg csak bírjuk, akár hajnalig is.

Tehát, a helyszín a Kunsági Major, Kerekegyháza mellett. Weblapjuk: http://www.kunsagimajor.hu Mivel főzni nem tudunk magunkra, ezért véleményünk szerint megtaláltuk a megfelelő megoldást arra hogy mindenki jól érezze magát és ne is kelljen túlságosan a zsebébe nyúlnia.

A találkozó alapvetően 1 napos lesz, május 25-én. DE! Mind május 24-én, mind május 26-án opciósan miénk a major egész hotelépülete, tehát aki úgy gondolja hogy már május 24-én, pénteken délután-este lemenne és ott aludna, az megteheti, a csapat kemény magja így fog tenni. Mi 24-én este csapunk egy jó kis bulit, rákészülünk a másnapra, és nagyon reméljük hogy minél többen választjátok azt hogy már 24-én lejöttök és ott alszotok és velünk tartotok egy kellemes beszélgetős, játékos, iszogatós estében.

Május 25-én, szombaton három részre különül a program. 09:00-10:00 között várjuk az érkezőket, majd 10:00-12:30 között lesz a délelőtti pusztai program, aztán ebéd, majd jön a délutáni csapatépítő program (versenyek, vetélkedők, csapatjátékok), este vacsora majd késő este tábortűz, szalonnasütés.
Sokan ott fognak aludni 25-én este, másnap 10 körül lehet elhagyni a szállást egy bőséges reggeli után.

A programok részletesen:

05.24 péntek, érkezés szállásfoglalás, kétfogásos menüvacsora: Tarhonya leves, Sült csirkecomb jóasszony módra, beszélgetés, eszmecsere, autómustra, beforeparty :wink: 


05.25 szombat
, délelőtti puszta program (ha már a pusztában vagyunk ugye, egy kis kultúra meg folklór nem árt.

09:00-10.00 között várjuk az érkezőket

10.30-12.00 a társaságot lovaskocsival körbeviszik a pusztában és meglátogatunk egy tanyamúzeumot, ami igazából nem múzeum, hanem egy működő biogazdaság, rengeteg állattal, régi idők állattenyésztésével, itt lehet venni házi cuccokat, mangalica termékeket, lehet állatokat simogatni, sok gyereknek ez újdonság lesz pl. hogy néz ki a mangalica meg a kecske:)


12:00-12.:30 lovasbemutató a majorban, lófektetés, ültetés, vágtázás, fogatok ügyességi bemutatója, pusztaötös hajtása és méneshajtás. Ezek olyan programok amiket nem nagyon lát a városi ember, csak a magyar pusztában képesek ilyen teljesítményre a magyar csikósok, nem véletlenül olyan népszerű ez a külföldi vendégek körében


12.45-től háromfogásos ebéd: Gulyás leves, vegyes Kunsági sültes tál, Alföldi tejes pite baracklekvárral

13.30-tól Következik a csapatépítő program:


Két verzió lehetséges: Az egyik: Puszta olimpiát, mely egy 5 állomásból álló, népi, ügyességi játékokat tartalmazó vetélkedő. Optimális esetben 5-8 fős csapatok játszhatják. Állomásai: köcsögverés, patkódobás, póni fogathajtás szlalom pályán, Puszta sí, íjászat, Puszta totó. Időtartama kb.2 óra, melynek végén az első három csapat oklevelet kap. Ára: 1500,-/fő
A másik: Az ötéves talihoz hasonlóan magunknak szervezünk versenyeket, klubos kvízkérdéseket, Focus totó, klubtotó, ügyességi versenyek.


Itt kérnénk a jelentkezők segítségét is melyik programot látnátok szívesebben! Kérjük aki az olimpiát választaná, az jelezze a jelentkezésénél, hogy tudjunk szervezni!

17:00-18:00 óra körül kétfogásos menüvacsora, Pincepörkölt, savanyúsággal, körettel, Somlói galuska
Este 19:00-20:00 körül tábortűz, szalonnasütés.

Fakultatívan pedig az alábbi szolgáltatásokat lehet használni: Tekepálya és fallabda pálya használata 1500,-/óra/pálya, de játéktermet, melyben billiárd, asztalitenisz, darts található, grátisz használhatjuk.

05.26 vasárnap, reggel svédasztalos büféreggeli. Ezután lehet búcsúzkodni, de az alábbi érdekes programra is van lehetőség:

Mivel a tanyán van néhány ló :wink: , így lehetőség van lovaglásra is méghozzá kétféleképpen. Aki már tud önállóan lovagolni, az vezetővel csoportban részt vehet tereplovagláson a pusztában, higgyétek el felejthetetlen móka. De aki még nem ült ilyen vágtázó szörnyetegen annak pedig lehetősége lesz előzetes jelentkezés alapján futószáron belekóstolni a lovaglás örömeibe.

Ami még fontos: Esőnap nincs! Eső esetén is nagyon sok program meg lesz tartva. A puszta program működik esőben is, van fedett rész, a lovak szeretik az esőt, és a kocsik is fedettek eső esetén, a major pedig rendelkezik 200 fős zárt teremmel ahol a játékok nagy részét le tudjuk bonyolítani. Nem leszünk annyira kiszolgáltatva mint egy reptéren ahol ilyenkor max. üldögélnénk a kocsiban és várnánk hogy jobb legyen az idő.

A programokról részletesen ennyit, most jöjjön a költség része. Mindennek ára van, de itt mindenki eldöntheti hogy mi az ami érdekli, mire szeretne jelentkezni. Megpróbáltuk LEGO rendszerben összerakni a programokat figyelembe véve a szavazatokat is ki mennyit tud költeni egy ilyen rendezvényre.


A szállás árai: 6500 Ft/fő egy éjszakára, ebben benne van a másnapi svédasztalos büféreggeli. Vacsora 2000 Ft/fő/nap áron igényelhető mindkét napra:
Pénteki vacsora: Tarhonya leves, Sült csirkecomb jóasszony módra
Szombati vacsora: Pincepörkölt, savanyúsággal, körettel, Somlói galuska

A szombat délelőtti program (a kocsikázás, a tanyamúzeum megtekintése, a lovasbemutató, és a háromfogásos ebéd) ára 5000 Ft, ez a fele annak amit egy céges rendezvényen ugyanezért a programért elkérnek a cégtől fejenként, ez a kedvezmény azért mert magánemberek vagyunk és mégis csapatként tudunk résztvenni ezen.

Minden árra érvényes, hogy 0-3 év között nem kell fizetni, 3-12 év között pedig féláron van.

Szálláslehetőségek: 21 db kétágyas, 10 db háromágyas és 3 db négyágyas szoba van, némelyik pótágyazható. Szinte az összes tartalmaz saját fürdőszobát, a felső szinten van 5 szoba, azokhoz van 2 db közös fürdőszoba a folyosóról, de szerintem ezek a szobák maradnak a végére. 
Remélhetőleg mindannyian megtaláljátok a lehetőségeitekhez méretett részvétel lehetőségét, legyen szó egy teljes hétvége eltöltéséről, vagy akár „csak” a szombati programokon való részvételről. A jelentkezéseket külön topikban gyűjtjük az átláthatóság kedvéért. Ott lesz leírva a foglalás mikéntje is.
Addig is és utána is a témához tartozó kérdések jöhetnek.

JELENTKEZÉS: Itt

A szállást az ott megadottak szerint mindenki maga foglalja és utalja az előleget!


Jelentkezés módja a topikban:

- sorszám
- neved
- veled együtt hány fő (gyerekek 3-12 év között 0,5 fő), de ha kiírod a neveket az is jó
- szállás: 24, 25 vagy 24 és 25 vagy nem kérek
- délelőtti program: x db
- puszta olimpia: x db
- vacsora: Pé x db, Szo x db
- vasárnap lovaglás 1 kezdő/terep

A jelentkezésnél a major felé egy dolgot kell egyénileg megtenni a szállás foglalását:
Emailben: info@kunsagimajor.hu , vagy telefonon: 20 2578498 Takácsné Fricz Aliz-t keressétek és a találkozóra hivatkozzatok. A foglalást 5000 Ft előleggel kell megerősíteni: K&H bank 10400126-01102349 számlára történő utalással.

 
 
  Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Info
· Írta: Lala


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Info:
Minden, amit a Focus II-rol tudni akartál


  Cikk értékelése
Átlagolt érték: 5
Szavazat: 1


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


  Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

Kapcsolódó rovatok

Info

"10 éves Jubileumi Ford Focus találkozó, 2013. május 24-26. Kunsági major" | Belépés/Regisztráció | 1 megjegyzés | Vita keresése
Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!

Re: 10 éves Jubileumi Ford Focus találkozó, 2013. május 24-26. Kunsági major (Értékelés: 1)
Szerző: benkosandor (bsbenny@tvn.hu) Dátum: 2013. május 10. péntek, 19:02
(Felhasználó inf. | Üzenet küldése) http://www.facebook.com/benkosandor
Jó választás! Ott leszek!Oldalkészítés: 0.09 másodperc