A Magyar Gyermekmentő Focus balesete. GYŰJTÉS!
Dátum: 2013. február 12. kedd, 14:02
Rovat: Portál


Főúton, fulladó csecsemőhöz vonult pécsi mentőegységünk megkülönböztető jelzéseit használva, amikor egy személygépkocsi hirtelen elé kanyarodott. Az elkerülhetetlen nagy erejű ütközés következtében a személyautót vezető idősebb Asszony, valamint 3 Bajtársunk is megsérült. A Hölgy súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett el, mentőegységünk tagjai mellkasi sérülésekkel, gerincsérüléssel és agyrázkódással kerültek a Klinikára.Mint sokan tudjátok Klubunk évek óta kapcsolatot ápol a Magyar Gyermekmentő Alapítvánnyal, akik Ford Focus típusú mentők segítségével végzik feladatukat.

A Közhasznú Alapítvány az elmúlt 7 évben 10.000 súlyos, életveszélyes állapotú gyermeket részesített korszerű mentőellátásban.

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány Budapesten, Győrben és Pécsen valamint nyaranta a Balaton mellett végzi mentési munkáját. Gyermek Mentőorvosi Kocsikat (MOK) üzemeltetnek, melyek a gyermek-intenzív osztályok "meghosszabbított karjaiként" viszik a baleset helyszínére a szakorvost és a teljes méretválasztékú, legkorszerűbb rohamfelszerelést.
A MOK nem szállít beteget, feladata a súlyos, életveszélyes állapotú gyermek vitális paramétereinek stabilizálása. A MOK rendszerben személyautóval végzik a mentést, mely gyorsabban mozgatható, jobban kihasználható és költségkímélőbb megoldást jelent, mint a hagyományos rohamkocsik bevetése.


Az Alapítvány ingyenesen elérhető oktatási tevékenységet is végez, laikusoknak és egészségügyi dolgozóknak szervezünk tanfolyamokat országszerte megelőzés valamint gyermek- sürgősségi ellátás, elsősegélynyújtás témakörben.

Az Alapítvány adományokból származó illetve pályázati pénzekből finanszírozza a mentőautók működését illetve a képzések hátterét, ezért a támogatást lehet nyújtani például az adó 1%-nak a felajánlásával, illetve a hasonló gyűjtésekkel.

Sajnos 2013.02.11-én a pécsi mentőegységük balesetet szenvedett.

"Főúton, fulladó csecsemőhöz vonult pécsi mentőegységünk megkülönböztető jelzéseit használva, amikor egy személygépkocsi hirtelen elé kanyarodott. Az elkerülhetetlen nagy erejű ütközés következtében a személyautót vezető idősebb Asszony, valamint 3 Bajtársunk is megsérült. A Hölgy súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett el, mentőegységünk tagjai mellkasi sérülésekkel, gerincsérüléssel és agyrázkódással kerültek a Klinikára.

Az Asszony több életmentő műtétet követően stabil állapotban intenzív osztályon fekszik. Egységünk tagjai a körülményekhez képest jól vannak. A csecsemőt az OMSZ egyik mentőautója látta el és szállította kórházba.

Nagyon szépen köszönjük az érdeklődést, gyógyító szavakat, a felajánlott sok segítséget, melyeket Kollégáinktól és számunkra ismeretlenektől kaptunk és kapunk.

Sajnos mentőautónk totálkárosra tört a balesetben.

http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/196989"

Mivel a Gyermekmentő támogatásokból tartja fent magát, így a kieső autó mielőbbi javítása, vagy pótlása érdekében a klubunk ismét gyűjtést szervez, melyet a fenti topikban is közzétettünk:

Gyűjtés a Gyermekmentő Focusra

A gyűjtés menete a megszokott módon zajlik, tehát a listára itt a topicban fel kell iratkozni (kezdőknek: a listát lemásoljuk egy új hozzászólásba és az utolsó ember mögé írjuk a saját nevünket). Ez még csak egy szándéknyilatkozat, ha megérkezik a pénz akkor egy mosolygós arcot rakok majd az illető neve mögé. Összeget nem kell írni, lehet száz és százezer forintot is küldeni, ez a gyűjtés nem arról szól hogy ki milyen sokat küldött.
A pénzt egy nem használt és nulla forgalmú bankszámlán gyűjtjük, ami erre érkezik azt teljes összegben átutaljuk az alapítványnak.

Tehát a tudnivalók:

- gyűjtés ideje: 2013. február 12. - március 15.
- kedvezményezett: Ötvös Lajos
- bankszámlaszám: Citibank 10800014-20000006-13589198 (nicknevedet írd a megjegyzés mezőbe)!
- nem lenne baj ha az utalással egyidőben írnátok egy pm-et hogy küldtetek pénzt (név, nicknév, összeget is), mert korábban gond volt azzal hogy nem lehetett beazonosítani egy-egy utalást.


A cikk tulajdonosa: Magyar Ford Focus Klub
http://www.fordfocus.hu

A cikk webcíme:
http://www.fordfocus.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=254