Üdvözöl a(z) Magyar Ford Focus Klub
Címlap  ·  Saját beállítások  ·  Letöltések  ·  Fórum 2018.06.22. 05:30:36 

  Főmenü
 Hírek, cikkek :
 Címlap
 Régebbi cikkek, írások
 Keresés

 Tagok :
 Új tagoknak
 Klubtagoknak (zártkörű)
 Tagok listája
 Saját beállítások
 Üzenetek

 Közösség :
 Fórum
 Észrevétel küldése
 Hasznos linkek
 Fotóalbum
 Online bolt
 Apróhirdetés
 Letöltések
 Rendszámkereső
 Userbar generátor

 Adatok :
 Klubtérkép
 Top 10

  Hirdetés

  Felhasználók
Üdvözlet, Vendég
Felhasználónév
Jelszó
(Regisztráció)
Felhasználók:
Legutóbbi: Fertzy
Mai: 0
Tegnapi: 3
Összesen: 24016
Látogatók:
Vendégek: 1828
Tagok: 77
Összesen: 1905

Jelen lévő tagok:
01: attila64
02: lekimiklos
03: ljocco
04: attis
05: szalai88
06: fiesta
07: Almeida
08: lantika
09: kelly
10: mogyi556
11: RS305
12: Shatterhand
13: fefe1968
14: edk
15: mugab
16: gyoeri
17: alfapapa
18: lj
19: Peti77
20: theseus
21: Takker81
22: Kran72
23: dragon
24: Bobyjack
25: csabesz66
26: detomaso
27: Motoman
28: nokecmec1986
29: Gábor02
30: pfpetee
31: sulep
32: Radomer
33: Mergen
34: Bala
35: JuPe
36: Helm
37: Focusdriver
38: sassi
39: jomba79
40: Vagyokabajnok
41: pathfinder
42: Jancsi07
43: majormate84
44: kolo
45: wexor
46: pedro86
47: hohand
48: fhoksz
49: szvicsa
50: Bagoly600
51: szergely1126
52: csipu
53: bendeguz
54: kojomjo
55: frizzi79
56: atibaba
57: bobibob
58: JNorb
59: k44headphones
60: Traklaci
61: ikim2025
62: Carpy
63: balkor
64: Bubuapu
65: jozsua
66: hzoltan
67: Illesvik
68: kaltenberg
69: Morscherszenasigabe
70: erkidaniel
71: tamasbobak
72: papamaci88
73: fakocka
74: pzsoca
75: Rush77
76: zsoltikak
77: karancsg

Tudnivalók új tagok részére

Ezen az oldalon találhatóak azon információk, melyeket új tagjaink számára gyűjtöttünk össze. Reméljük, ezek segítségével mindenki könnyen beállíthatja környezetét, és elegendő információt kap az oldal szolgáltatásairól.

A fordfocus.hu célja és szolgáltatásai

A fordfocus.hu 2003. májusában indult, azt tűzve ki célul, hogy összefogja a Ford Focus tulajdonosokat az interneten, tapasztalatszerzés, információcsere és rendszeres találkozók céljából. Időközben eltelt 5 év és a klub többször bizonyította létrehozásának helyességét.
Internetes oldalainkon rendszeresen cikkeket helyezünk el a legfontosabb, Focust érintő hírekről, újdonságokról, valamint olyan átalakításokról, melyet bátrabb tagjaink készítettek és szívesen megosztják ezeket a többiekkel. Népszerű fórumrendszerünkbe minden regisztrált tag írhat, a témák száma több mint 700, a hozzászólásoké pedig már számokban nehezen fejezhető ki, így ez a portál rendelkezik a legnagyobb magyar Ford Focus fórummal.
Tagjaink képeket helyezhetnek el Fotóalbumunkban, melyben rendszeres találkozóinkról készült képeinket is megtekintheti bárki.

Tagjaink száma már 9000 felett jár, naponta átlagosan 12-13000 oldalletöltést regisztrálunk, és ez minden hónapban folyamatosan növekszik.
Nem állunk hivatalos kapcsolatban a Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft.-vel, de sok márkakereskedés, szerviz, alkatrész-kereskedő és szakember segíti munkánkat.


Saját adataink megadása, profilunk beállítása, avatar készítése

Adatainkat a baloldalon található Főmenüből vagy a felső menüsorból elérhető Saját beállítások linkre kattintva érhetjük el. Itt az Adatok beállítása gomb lesz számunkra érdekes. Belépve ebbe a menübe, állítsuk be az általunk fontosnak tartott, mások számára közölhető adatainkat. Több adatot már a regisztráció során meg kellett adni. Lakhelyünket érdemes megadni, hiszen a többi tag innen értesül arról, hogy merre lehet bennünket gyakran látni, sőt kisebb települések esetén gyakran mini találkozót is lehet tartani, mint ahogy az már sok esetben történt. Ezen kívül lakhelyünk regisztrációja segíti a kapcsolattartást, hiszen a bal oldalon található Klubtérkép menüpontban megnézhetjük a hozzánk közel eső tagokat, ha ők is megadták lakhelyüket, így könnyebben megtalálhatjuk egymást.
Ha a fórumban hozzászólunk (mint ahogy annak módja lentebb meg is található), nevünk alatt megjelenik néhány információ, valamint egy avatarnak nevezett képecske, melyet itt a fordfocus.hu-n, a saját autónk jelképez. Az avatar egy maximum 40 kbyte-os, 100*75 pixeles kép lehet. Amennyiben nincs módunk ilyet készíteni, de rendelkezünk autónkról képpel, el kell küldeni ezt a flex@fordfocus.hu címre, és visszakapjuk a megfelelő méretben.
Ha van megfelelő méretű képünk, lépjünk be a fórumba, és a jobb felső sarokban megtaláljuk a profil menüpontot. A következő lap alján megtaláljuk az avatar beállítás szekciót, ahol saját gépünkről tölthetjük fel az avatart, vagy felrakhatjuk egy másik weboldalra, és onnan belinkelhetjük. Lehetőség van sok egyéb dolog elhelyezésére, pl. fogyasztás, és egyéb külső linkek aláírásba tételére is.
További segédletet az alábbi linkre kattintva találhattok:
Tetszőleges tartalom helyes elhelyezése az aláírásunkban


Hozzászólások a fórum témaköreihez

A fórum rendszer sokféle témakört, azon belül pedig különböző témákat (topikokat) tartalmaz. A Fórumba belépni a bal oldali főmenü Fórum linkjére kattintva lehet, azonban a főoldal felső részén mindig látható az utolsó 10 hozzászólás témája, ideje, és a hozzászóló neve. Ezek számát a profilunkban szabályozhatjuk. Aki gyakrabban követi nyomon a hozzászólásokat, elég, ha itt vet egy pillantást a legfrissebb hozzászólásokra, bár néhány óra alatt biztosan teljesen felfrissül az utolsó 10 témakör.
Ha a főmenüből vagy a felső menüsorból érjük el a fórumot, láthatjuk az egyes témaköröket, és azt, hogy azokban mennyi téma és hozzászólás szerepel. Érdemes ezek között megkeresni a minket érdeklő hozzászólásokat megkeresni. Ha beléptünk egy topikba a felső részén találhatjuk a fórum keresőjét. Bár lenne még rajta mit fejleszteni, de kellő türelemmel segíti a konkrét dolgok megtalálását. A keresett kifejezést topikcímre és hozzászólásra is lebonthatjuk. Minél jobban le tudjuk szűkíteni, amit keresünk, annál valószínűbb, hogy gyors válaszhoz jutunk. A témák közötti eligazodásban szívesen segítenek régebben regisztrált tagjaink is.
Aki eléri a fórumon az 50 hozzászólást az jogosulttá válik új topik vagy téma nyitására is. Erre azért van szükség, mert körülbelül ennyi idő és hozzászólás szükséges ahhoz, hogy új tagjaink jól átlássák a fórum működését. Ha új témát szeretnénk nyitni, először a Keresés menüben keressünk rá kulcsszavakra, lehet, hogy már van hasonló téma, így feleslegesen nyitunk újat.
Új témát a jobb felső sarokban található Új Téma gombbal nyithatunk, az egyes témákon belül a Hozzászólás gombbal szólhatunk hozzá a témához, az egyes hozzászólások 'dobozán' belül található Válasz gombra kattintva új hozzászólásunk 'dobozában' megjelenik az előző hozzászólás előzményként. Kérünk benneteket, kerüljétek a többszörös előző hozzászólások beidézését, mert nagyon nehéz egy idő után követni ki mit mondott. Általában elég az előző tag hozzászólását beidézni, a többi nyugodtan törölhető, hiszen előtte úgyis olvasható. Az előző hozzászólások egymásba láncolva a [quote] és [/quote] között vannak. Ezekből elég a legutolsó hozzászólást meghagyni. Azzal kezdődik, és úgy vehető ki a többi, hogy a második [quote=""] kezdésétől töröljük a többit az utolsó előtti [/quote] feliratig.


Képek feltöltése a Fotóalbumba

A Fotóalbum jelenleg több album témakört tartalmaz, melyek közül a legnépszerűbb, és általunk is feltöltendő a Tagok autói című. Itt találhatók meg tagjaink autóinak képei, mindegyik külön albumban. Ha először vagyunk itt, érdemes körbenézni, így felfedezhetjük a hierarchiát: mindegyik tag nyitott egy saját albumot, melybe sorban feltöltötte autójáról a képeket.
Mi is tegyünk így: kattintsunk a Tagok autói nevű albumra, azon belül pedig a jobb felső sarokban kattintsunk az Új belső album linkre. Azonnal létrejön egy új album, mi pedig máris benne találjuk magunkat. A jobb felső sarok linkjei is megváltoztak, rögtön az első a képek hozzáadása. Ha erre kattintunk, nem meglepő módon, képeket tölthetünk fel az albumunkba saját számítógépünkről. Kijelölhetjük, hogy egyszerre hány képet szeretnénk feltölteni. Itt rögtön jön egy fontos szabály: az egyszerre feltöltendő képek összes mérete nem lehet nagyobb, mint 1 MB! Ez persze azt is jelenti, hogy egyetlen kép sem lehet 1 MB-nál nagyobb. A program sajnos nem hibaüzenettel tér vissza, hanem végtelen ciklusban csak tölt és tölt, vagy Az oldal nem jeleníthető meg üzenetet írja ki. Mindkét esetben az a baj, hogy 1 MB-nál nagyobb mennyiségű képet akartunk feltölteni.
Az egyes képeknek nevet adhatunk, máskülönben a file neve lesz az. Az átnevezést, képek törlését az egyes képek alatti legördülő menüből tehetjük meg.
Itt az ideje, hogy az albumunknak nevet adjunk: a tulajdonságok linkre kattintva átírhatjuk az albumunk nevét, mégpedig a saját nevünkre, így mindenki tudni fogja, hogy az albumban a mi autónk képei találhatók. Idővel sok lehetőséget sikerül magunknak beállítani és szép képekkel feltölteni saját albumunkat.


Területi képviselők

2007-ben a portálon tagjaink számának folyamatos növekedése szükségesség tette a Területi képviselői rendszer bevezetését. A képviselőink a régebbi nagy tapasztalattal bíró tagjaink közül kerülnek ki, és az ország tagoltságának megfelelően helyezkednek el. Feladatuk a közelükben élő tagokkal történő kapcsolattartás, valamint Klubtagjaink részére olyan cégekkel történő partneri kapcsolatok kialakítása, melyek segítségével autóinkhoz kedvezményesen tudunk hozzájutni a legkülönbözőbb szerviz és alkatrész szolgáltatásokhoz.
Területi képviselőink a Térképen is megtalálhatóak, de legkönnyebben a saját Avatarjuk felett található Területi képviselő feliratról ismerhetőek fel. Szervezik területükön a tagokat a találkozókra, régiós találkozókat tartanak, náluk lehet az adott területen legközelebb matricát, zászlót beszerezni. Ha kérdésetek van, vagy segítségre szorultok, forduljatok hozzájuk bizalommal.


Klubtagsági rendszer:

Ha regisztrált fórumtag lettél és úgy gondolod, szeretnél tagja lenni egy szűkebb csapatnak is, akkor az Online Boltban klubtagsági kártyát igényelhetsz. A klubtagsági kártyának éves díja van, melynek megfizetésével jogosulttá válhatsz a kártya által nyújtott szolgáltatások igénybevételére. Melyek is ezek?
Klubtagjaink részére a fórumon külön zárt topik kerül elkülönítésre, melybe csak ők írhatnak hozzászólásokat, és nyithatnak új topikokat, valamint javaslatokat tehetnek a fórum jobb működtetése érdekében.
Klubtagjaink 50%-os kedvezményt kapnak az általunk szervezett találkozók díjából. Kártyájuk segítségével igénybe vehetik a partnercégeink által nyújtott kedvezményeket, melyekről folyamatosan tájékozódhattok a Kedvezményt adó partnereink fórumban.
További információkat a baloldalon található Klubtagoknak (zártkörű) menüpontban.

Hirdetés módosítása:

Ha feladtál egy hirdetést az apróhirdetések közé, de szeretnéd módosítani a hirdetésben szereplő bármelyik adatot, vagy éppen törölni szeretnéd, akkor az alábbi módon teheted meg:
A Hirdetési dobozban az érvényes hirdetések között megtalálod a hirdetéseidet, majd a módosítani kívánt hirdetés sorában találsz egy ikont, erre kattintva tudod szerkeszteni a hirdetést. A ikonra kattintva pedig tudod törölni.


Oldalkészítés: 0.10 másodperc